Pizzasnurrer er supert både til middag og kveldsmat, men egner seg også godt i matpakken, på biltur eller fjelltur. De kan fylles etter smak og behag. Jeg har fylt disse med skinkepålegg, grillet paprika, ost og pizzasaus. Prøv dem du også!
Ingredienser
GJÆRDEIGEN
650 g | hvetemel |
150 g | sammalt hvetemel, fin |
1/2 ts | salt |
1 klyper | sukker |
25 g | gjær eller 2/3 pose tørrgjær |
3 dl | vann |
2 1/2 dl | melk |
100 g | smør i terninger |
FYLL & TOPPING
1 porsjon | rød pizzasaus , se oppskrift |
200 g | skinke , i strimler |
1/2 | rød paprika , i små terninger |
250 g | ost , revet |
SLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og elt deigen på lav hastighet. Tilsett eventuelt mer vann dersom deigen virker kompakt, eller litt mer mel om den virker løs. Elt deretter deigen i ca. 10 minutter på middels hastighet. Tilsett så smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er godt eltet inn i deigen, etter ytterligere 10 minutter. Kle bakebollen med plast eller ha på lokk, og sett den på et trekkfritt sted. La deigen heve til omtrent dobbel størrelse, noe som vanligvis tar litt i overkant av 1 time. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.
Mens deigen hever lager du pizzasausen etter oppskriften, skjærer opp skinke og paprika som angitt, og river osten. Bytt gjerne ut skinken med kjøtt- eller kyllingrester.
Ha deigen på melet underlag og kjevle den ut i en rektangulær leiv som er ca. 60 x 45 cm. Smør pizzasausen utover leiven og fordel skinke, paprika og ca. halvparten av osten over, og rull sammen (begynn med kanten som er nærmest deg). Skjær deigen opp i 18-24 jevnstore biter som du fordeler på to bakepapirkledde bakebrett. Fordel resten av osten oppå. La pizzasnurrene etterheve i ca. 30 minutter under plast eller et klede.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til pizzasnurrene er gylne og gjennomstekte.
Pizzasnurrene nytes best varme eller lune, men smaker også godt når de er kalde.
Pizzasnurrene kan gjerne fryses og tas opp når behovet melder seg. Frosne pizzasnurrer bør få tine i romtemperatur og deretter varmes opp ved 175-200 grader varmluft i ca. 4 minutter. Dersom du skal ha dem med deg på tur så legg dem frosne i matboksen, så tiner de opp til du skal spise dem.
VELBEKOMME!
Litt synd du ikke har laget en oppskrift på pizzasaus her, fordi det ser helt nydelig ut. Finner ikke denne sausen i mine butikker desverre. Kanskje du kan anbefale en alternativ saus? Synes at det er sausen som er viktigst i slike pizzaboller.
Hei. Jeg lager pizzasaus ved å ta en boks hakkede tomater, løk, hvitløk og oregano. Kjør i stavmikser til ønsket konsistens.
Når man dobler oppskriften, skal man også doble gjærmengden?
Nei, du bør ikke doble gjærmengden, men øke den med ca. 50%.
Første gang jeg lager pizzasnurrer, og gikk veldig bra. deigen ble kjempe bra. Hadde ikke pizzasausen, men brukte en 390g boks hakkede tomater, og hadde i to fedd hvitløk, oregano og litt paprikapulver og funket bra. jeg tror mais hadde vært kjempe godt i tillegg til ost og skinke!
Helt perfekte pizzasnurrer! Deigen var enkel å jobbe med og ble til luftige og smakfulle snurrer! Disse ble laget i dag, til familien på farten. Deilig middag å ha med i hånda tusen takk, nok en gang, for oppskrifter som bare er helt bankers!
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Takk for din tilbakemelding!
Hei:-) Disse er sååå gode, de forsvinner raskere enn jeg kan lage de:-)Jeg har ikke mer enn 30 gram smør i heimen, kan det klare seg..?
Hei, tror du denne deigen kan kaldheves?
Ja, det kan den. Les mer om kaldheving her: https://trinesmatblogg.no/2016/12/kaldheving-av-sot-gjaerbakst/
Kan denne deigen stå å i kjøleskapet over natten?
Ja det går fint. Du kan lese om kaldheving her: https://trinesmatblogg.no/2016/12/kaldheving-av-sot-gjaerbakst/
Utrolig gode pizzasnurrer! Jeg laget melkefri deig der jeg byttet ut melk med bare vann og smøret med olivenolje. Så sløyfet jeg osten. Ble kjempegode de også