Her kommer oppskrift på en enkel og deilig pastasalat. Dette er en salat som for eksempel er fin å lage dersom du har daggammelt brød, kylling- og eller pastarester. Slik kan det gjøres:
Ingredienser
Salaten
200 g | pasta penne , kokt etter anvisningen på pakken (ca.) |
2-3 | kyllingfileter , i biter (kan sløyfes) |
6 skiver | loff eller landbrød, i terninger + olivenolje |
10-12 | cherrytomater , delt i fire |
1 | rødløk , i tynne båter |
friske basilikumblader , rikelig mengde |
Dressingen
0,75 dl | god olivenolje |
2 ss | god balsamicoeddik |
salt og nykvernet sort pepper |
SLIK GJØR DU
Tilbered pastaen etter anvisningen på pakken. Hell pastaen i et dørslag og skyll i litt kaldt vann. Sett pastaen til avkjøling noen minutter.
Lag brødkrutonger: Bruk gjerne daggammelt brød og skjær det opp i jevne terninger. Det er opp til deg hvorvidt du vil beholde skorpen på eller ikke, jeg valgte å skjære av skorpen denne gangen. Fordel brødterningene på et bakepapirkledt stekebrett og ringle over olivenolje. Stekes ved 180 grader til brødet er sprøtt og gyldent. Det tar omtrent 10-15 minutter eller deromkring. Følg med mot slutten av steketiden!
Kyllingfiletene kan enten skjæres i biter og stekes i smør eller olje i stekepannen, til kyllingen er passe stekt. Alternativt kan du steke filetene hele og skjære de opp i biter i etterkant. Uansett hvordan du steker kyllingen skal den krydres med salt og pepper. Det er selvsagt ikke noe i veien for å droppe kyllingen hvis du ønsker en vegetarrett.
Lag dressingen ved å røre sammen olivenolje og balsamicoeddik, og smak til med salt og pepper. Jeg har skrevet litt om olivenolje og balsamicoeddik her.
Bland sammen pasta, kylling, tomater og løk. Vend inn dressingen. Rett før servering tilsetter du brødkrutongene og basilikumbladene.
Salaten nytes umiddelbart, mens brødet er crispy og godt, og gjerne med et glass god italiensk rødvin!
Buon appetito!
200 g tørr, eller kokt pasta?
Mmm, elsker pasta – lett å spise litt for mye av det gitt. 🙂
Tørr pasta 🙂
Hvor mange personer er denne og de andre oppskriftene dine beregnet til?
Du bør kanskje vurdere å fjerne vegetar-tag’et. 🙂