Et glass med marinert ost hører med til julens buffeter, eller kan benyttes som spiselig julegave eller som for eksempel vertinnegave. Det er også et must i en tapasmeny, synes jeg. Her er det benyttet manchego, men du kan selvsagt benytte annen hvit, fast ost, om du heller foretrekker det. Paprikaen kan eventuelt erstattes med soltørkede tomater.
Ingredienser
1 ts | hele pepperkorn , ristet |
200-300 g | Manchego , i ca. 1 x 1 cm terninger |
2-3 | pimientos (grillet paprika på glass), i små terninger |
15 | Sorte kalamataoliven , i skiver |
1 ss | frisk rosmarin eller timian, grovt hakket |
1 dl | extra virgin olivenolje |
1 ts | sherryeddik eller rødvinseddik (ca.) |
SLIK GJØR DU
Begynn med å riste pepperkornene i en tørr, varm stekepanne. La pepperkornene sprette rundt i pannen i et par minutter, til de blir litt askegrå. Ved å riste pepperkornene i stekepannen blir de ikke så sterke, og får en mere nøtteaktig smak. Knus deretter de ristede pepperkornene med knivbladet eller ha dem i en pepperkvern.
Ha olivenolje og eddik i et tett glass eller i en bolle, og rør sammen. Ha i ost, paprika, oliven, urter og pepper og vend det hele forsiktig sammen slik at pepperen fordeler seg over det hele.
Hvis du skal servere den marinerte med det samme bør den få stå å trekke i minst 20 minutter før servering. Dersom du oppbevarer osten kjølig i tett glass (som rommer ca 3-4 dl), er den holdbar i ca en uke.
Enjoy!
Hei Trine!
Hvor får du kjøpt manchego?
Hilsen Svetlana
Manchego får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som gjerne har en ostedisk.
Jeg har et ønske om innlegg: dine topp fem fiskeretter 🙂
Det kommer, jeg har allerede et innlegg klart som skal publiseres på nyåret. I mellomtiden kan du ta en titt på dette innlegget: http://trinesmatblogg.no/2011/11/17/mine-fem-laksefavoritter/ 🙂
Supert 🙂
Hei. Eg er fast leser av bloggen din- og den hjelper meg og familien mykje! Veit ikkje kva oppskrifter me har brukt spesielt mykje, men me er veldig glad i den som står øverst på «indisk» (er vel kanskje nrk oppskrift, men likevel)- serverer med chana pindi oppskrift frå klikk.no. Pasta med chorizo og paprika, laks med chilisoyasaus, diverse kaker, og fleire av dei andre pastarettane er hyppige gjengangarar også.
Eg tenkte eg skulle lage denne osten til tanta mi- ho er ikkje glad i geitost. Har du forslag til anna ost eg kan bruke? eg skal definitivt lage den med manchego til meg sjølv 🙂 🙂 God jul til deg, og takk igjen for at du bruker så mykje tid på å lage noko som me bruker så mykje !
Maria
Takk for hyggelig tilbakemelding! Hva med å forsøke med vellagret jarlsberg?
Hvor får du tak i disse glassa som du oppbevarer det i?
Har du noen ide på hva holdbarheten er? Og må oljen dekke helt opp? Mine ble det mugg på selv om jeg hadde de på tett glass?