I går var det seks år siden min kjære og jeg giftet oss i vakre Roma. Bryllupsdagen ble feiret med parmasurret svinefilet og med denne enkle, men likevel så gode desserten. Torsdager er travle hjemme hos oss, men vi rakk både å lage og nyte maten i løpet av de vel 2 timene vi hadde til rådighet før mannen min måtte løpe avgårde til korøvelse. Det er ikke mer enn et par minutters innsats som skal til for å få litt feststemning selv på en travel dag. Til fire trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

300-400 g friske bær eller frosne bær
2-3 ss likør eller konjakk(kan sløyfes)
sukker
100 g hvit sjokolade , finhakket
1 neve pistasienøtter , hakket

SLIK GJØR DU

Du kan benytte friske eller frosne bær etter smak og behag. Jeg benyttet frosne skogsbær. Fordel bærene i et ildfast fat eller ildfaste porsjonsformer. Drypp eventuelt litt konjakk eller likør på bærene, og strø deretter litt sukker på. Hakk sjokoladen og fordel over sammen med pistasienøttene.

Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 8-10 minutter for porsjonsformer, og litt lengre om du tilbereder alt i en form. La desserten hvile noen minutter og server som den er, eller med en kule vaniljeis.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Hei Trine
    Denne så jeg faktisk Christer Behrens laget på gmn i går,bare med mandler. Så enkelt og frisk.
    Må bare prøves i helgen.Bjørg

  2. Hei Trine.

    Denne ble servert her hjemme i går kveld, etter deilige lammeskanker. Suksess!!!
    Du har en kjempefin blogg som blir flittig brukt her i huset, både til hverdags og fest;)
    Tusen takk!!!!

    Hilsen Trine H

  3. Har laget en annen varriant av denne, med revet kokos istedet for nøtter. Det har vært veldig vellykket, men dette hørtes også deilig ut, må prøves:-)

  4. Denne desserten var helt underbar! Har brukt den nå i kveld, og den kommer definitivt til å bli brukt igjen ved en senere anledning 🙂
    Du har en meget bra blogg, som inspirer i hverdagen, og jeg vet at jeg alltid kan gå inn her for å finne noe som vekker matlysten og matgleden! Håper du fortsetter med det gode arbeidet du gjør her inne!
    Tusen takk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste