Jeg skrev for et par uker siden om mitt nye bekjentskap med perlespelt, som falt i god smak hjemme hos oss. Perlespelt er som nevnt polerte speltkorn, som kokes og kan varieres/tilberedes på samme måte som for eksempel risotto – eller spises naturell.
Jeg valgte å lage en lun salat som tilbehør til ovnsbakt kyllingfilet. En enkel, mettende og velsmakende hverdagsrett. Til tre trenger du omtrent:
Ingredienser
2 dl | perlespelt |
4 dl | kyllingbuljong |
1 | rødløk , i smale båter |
1/3 | squash , i biter |
1 | rød paprika liten , i biter |
2 fedd | hvitløk |
3 | vårløk , snittet på skrå |
6-8 | soltørkede tomater , i biter |
olivenolje | |
1 neve | sorte oliven |
fetaost , i terninger | |
friske krydderurter |
SLIK GJØR DU
Kok perlespelten etter anvisningen på pakken, men kok den i buljong/kraft. Tøm av eventuelt restvann og la spelten dampe litt uten lokk.
Stek løk, paprika og squash i olivenolje, til de blir passe møre. Tilsett hvitløken, vårløken, oliven og tomatene mot slutten av steketiden, og gjerne litt ekstra olivenolje.
Ha perlespelten og grønnsakene i en salatbolle og rør forsiktig sammen. Tilsett fetaost og eventuelt hakkede urter og server.
Retten kan serveres slik den er, eller som tilbehør til kjøtt, fjærfe eller fisk, slik som for eksempel sitronkylling som vi spiste som tilbehør. Oppskrift på sitronkylling finner du her.
Enjoy!
(Perlespelt er dessverre ikke tilgjengelig i så mange butikker, og var også borte fra butikkhyllene i «min» butikk da jeg skulle kjøpe nye forsyninger sist helg. Får du ikke tak i perlespelt kan du også fint benytte for eksempel bulgur eller byggris i denne oppskriften.)
SunKost butikkene fører perlespelt.
Hei! Angående oppskriften din på hvit sjokolademousse. Står at man må ha den til kjøling i 4-5 timer, men går det ann å kun la den stå kjølig i 2 timer, ved å benytte seg av flere gelantinplatet? Håper du svarer!:)
Tror kanskje 2 timer kan bli litt knapt, selv med flere gelatinplater. Hva med å lage den dagen før, den kan fint stå i kjøleskapet et døgn i alle fall. 😉
Hei Trine
Jeg har nå tittet igjennom,men kan ikke gjenfinne din oppskrift på Chermoula dressing,har laget den flere ganger,men husker ikke alle ingrediensene. Eller er det en som har forsvunnet underveis med den nye bloggen.
Bjørg
Har lagt den inn igjen, her: http://trinesmatblogg.no/2009/11/ovnsbakt-torsk-med-couscous-og-chermouladressing/
Denne var kjempegod!!! Fant ikke perlespelt, men byggris var helt greit det og.
ah, frister veldig med denne nå etter julen. mm. godt nyttår!