Dagens oppskrift er en rask, enkel og velsmakende rett, hvor alt blandes sammen i en og samme gryte. En ypperlig hverdagsmiddag for både store og små. Ta en titt i grønnsaksskuffen og benytt anledningen til å få brukt opp grønnsaksrester. Spinat er imidlertid et must, etter min mening. Chorizo kan byttes ut med pølsebiter (helst med mye smak) eller for eksempel kyllingbiter. Til to store og en liten trenger du:
Ingredienser
2,5 dl | bulgur |
5 dl | vann tilsatt kyllingfond eller en terning kyllingbuljong |
200 g | chorizo , i skiver |
1/2 dl | vann (ca.) |
1 | rødløk , finhakket |
1 | rød paprika , i strimler |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
100 g | babyspinat |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Kok bulguren i vann tilsatt kyllingfond eller sterk kyllingbuljong/kraft, etter anvisningen på pakken. Jeg benyttet kyllingfond på flaske.
Fres chorizoen i tørr panne noen minutter, til den begynner å «svette» ut paprikaolje. Legg pølsebitene til side. Kok ut pannen med ca 1/2 dl vann, slik at du får med all den gode paprikaoljen, og hell over pølsebitene. Fres løk, paprika og hvitløk i smør, til løken blir blank og myk. Tilsett pølsebitene, paprikasjyen og spinaten (som er godt skylt). La det stå og surre til spinaten såvidt faller sammen. Tilsett den ferdigkokte bulguren og bland forsiktig. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer kyllingfond (eller grønnsaksfond/kraft/buljong). Serveres umiddelbart med godt brød til.
Enjoy!
Er det noe man kan bruke istedenfor bulgur?
Hva smaker egentlig bulgur? 🙂
Ser jo helt fantastisk godt ut uansett, så denne må prøves!!
Bulgur fremstilles av durumhvete som kokes, tørkes og knuses. Du kan feks erstatte bulgur med couscous, for eksempel. Lykke til!
Hadde ikkje bulgur på butikken men brukte couscous. Kjempegodt!
Denne oppskrifta brukte eg som utgangspunkt for middagen vår i dag – med coucous i staden for bulgur og vanleg røykt kjøttpølse i staden for chorizo. Suksess!
Takk for all inspirasjon eg finn her hos deg! Bloggen din er ei skattkiste! 🙂
Dette var enkelt og godt! Flott og inspirerende blogg!
Dette var kjempegodt, Trine! Serverte salaten med nybakt focaccia og et glass prosecco 🙂 Nydelig og veldig enkelt! Takk for at du deler 🙂 God helg!
Dette er en gjenganger hos oss. Enkel og rask middag, som smaker kjempegodt.
Denne retten var lett å lage og det smakte veldig godt.
Må nesten spørre hvor du får tak i den hele bulguren, jeg har bare sett malt bulgur i det siste.
Retten ser kjempegod ut, Trine!
Kjapt, enkelt og veldig godt! 🙂
🙂
takk for mange gode oppskrifter lager ukes menyer med inspirasjon fra bloggen din, så langt har alt falt i smak hos både store og små 🙂 skal prøve den salaten i dag og kjenner jeg gleder meg. takk for mange gode oppskrifter og inspirasjon 🙂
Heisann,digger den oppskriften! Men hvorfor må jeg laste ned appen pintrest før jeg kan få tilgang til via google?
Var mye enklere å google seg frem til deilige oppskrifter på bloggen din. Litt mere tungvint nå om dagen desverre
Så hyggelig å høre at du liker oppskriften!
Jeg skjønner ikke helt hva du mener her. Her må du ikke gå inn via Pinterest, og bloggen er fortsatt søkbar via Google. Men hvis du vil søke på oppskrifter på bloggen må du gå inn via et av de to søkefeltene på bloggen eller bruke arkivfunksjonene. Du kan lese mer om det her: https://trinesmatblogg.no/hvordan/#hvordan-finne-frem-pa-trines-matblogg