I dag står det fastfood à la Trine på menyen. Er du litt koordinert står maten på bordet på 1-2-3!
Utgangspunktet for denne retten er Salmalaks, men du kan selvsagt benytte annen fersk eller frossen (opptint) laks. Av grønnsaker tar du det som er tilgjengelig i grønnsaksskuffen, eller kjøper inn det du liker best.
Ingredienser
Laksen
500 g | laks , gjerne Salmalaks |
salt og pepper |
Wokede grønnsaker
babyasparges | |
rød paprika , i strimler | |
rødløk , i tynne båter | |
eggnudler |
Søt soyasaus
1/2 dl | soyasaus |
1-2 ss | balsamicoeddik |
1-2 ss | honning |
1/4 | rød chili , finhakket |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
koriander | |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
1. Pensle litt olivenolje på laksestykkene og krydre med litt salt. Stek laksen ca 3-4 minutter på hver side i en grillpanne, til den er passe stekt. (Alternativt kan du benytte vanlig stekepanne, eller steke laksen i stekeovnen eller i dampovn.)
2. Mens laksen tilberedes woker du grønnsakene i olje, til de er knapt møre, men fortsatt har litt «spenst» igjen. Rør sammen ingrediensene til den søte soyasausen. Husk å smake deg frem! Tilsett så sausen sammen med grønnsakene og la det stå å surre ca. ett minutt. Alternativt kan du for eksempel benytte ketjap manis isteden.
3. Kok eggnudlene etter anvisningen på pakken.
Servèr og nyyyt!
Denne type fastfood kan jeg like 🙂
I dag står entrecôte med tomater og portvinssaus på menyen. Litt fin middag til onsdag å være, men det får gå for denne gang. Forøvrig har jeg bestilt hjortefilet til søndagsmiddagen, så da er valgets kval; hvilken av oppskriftene dine jeg skal prøve 😉
Dette var godt! 🙂
Kjempegodt!!! Dette blir ikke siste gang!
Denne retten har vi laget flere ganger den siste tiden, ungene elser den!
Dette var skikkelig godt,og kommer definitivt til å bli en gjenganger her i huset 🙂
Salsamico eddik? Mener du balsamico ediik?
Ja, rettet opp nå.