Jeg må bare bryte sammen og tilstå at jeg har en forkjærlighet for retter med kylling, chorizo, tomat og chili. Det er jo så raskt gjort, og blir alltid godt på smak. Denne retten kan tilberedes i en og samme panne (forutsatt at den både tåler å stå på koketoppen og i stekeovnen). Det er praktisk av flere grunner: For det første er pannen allerede varm og det blir samlet sett behov for kortere steketid - og for det andre blir det mindre oppvask, og det er jo kjærkomment.
Ingredienser
4 | kyllingfileter , delt i to |
225 g | chorizo speket pølse , i skiver |
2 | røde paprika , i grove biter |
8 | sjalottløk , små, delt i to |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
3 ts | sambal oelek (chilipasta) |
800 g | hermetiske cherrytomater |
1 ss | kyllingfond |
1-2 ts | hvitvinseddik |
sukker | |
salt og pepper | |
frisk timian | |
tilbehør etter smak (poteter, ris, couscous eller pasta) |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.
Del kyllingfiletene i to rett over. Krydre med salt og pepper og stek dem raskt på alle sider slik at de får en fin stekeskorpe. Legg til side.
Skrell løken og del den i to. Stekes i litt nøytral olje og legges til side. Ha deretter paprika og chorizo i stekepannen og fres dette raskt. Mot slutten av steketiden tilsetter du hvitløk, sambal oelek og hermetiske cherrytomater. Gi det hele et oppkok og smak til med kyllingfond, eddik, sukker, salt og pepper.
Fordel kylling, chorizo og sjalottløk oppi tomatblandingen, og sett pannen i stekeovnen på midterste rille. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Dersom pannen din ikke tåler å stå i stekeovnen kan du helle tomatblandingen over i en ildfast form og ellers følge beskrivelsen over, men du må du muligens beregne noe lengre steketid, siden pannen jo er varm når du setter den inn. Prøv deg frem.
Gi retten et dryss med frisk timian og server den umiddelbart, med ønsket tilbehør, og gjerne litt godt brød til.
VELBEKOMME!
Hei. Dette ser godt ut! Har du forslag til kva ein kan bruke i staden for sambal oelek eller chilipasta? får ikkje tak i det her eg bur.
Du kan benytte finhakket chili, eventuelt sammen med ulike krydder som i denne oppskriften: http://trinesmatblogg.no/2017/02/07/spicy-kyllinglar-med-chorizo-og-paprika/ Lykke til!
Lagde denne i dag med pasta.
Kjempegod!!
Kjempe god mat:) Takk Trine for at du har forandret mitt liv:)))
Takk for hyggelig tilbakemelding! Så hyggelig å høre at det falt i smak!
Hei,
Er 15 min på 225 grader riktig? Kyllinfileten ble veldig tørr.
Jeg stekte min veldig kort i pannen først, ble perfekt saftig da
Er det mulig å lage hele gryten klar ene dagen, la det stå over natten og steike det i ovnen dagen etter? Eller er det best å bare lage den ferdig og varme det opp igjen?
Kan gjerne varme den opp igjen dagen etterpå. Personlig syns jeg den er enda bedre da! Vær obs på at kyllingen kan bli litt tørr, men det går helt greit 🙂
Jeg tror jeg ville ha laget ferdig saus, grønnsaker og chorizo dagen før. Ved servering ville jeg ha stekt kyllingen og den puttet oppi oppvarmet saus, for stekt den ferdig. Alternativt ville jeg ha laget retten helt ferdig dagen før og varmet den opp, men da vil kyllingen bli noe tørrere enn mitt første forslag. Lykke til!
Må retten stekes i ovn, eller kan den tilberedes i gryte på koketoppen?
Det lurer jeg på også
Det går fint å steke den ferdig på lav varme på koketoppen. Retten er ferdig når kyllingen er gjennomstekt. Lykke til!
Hva slags Chorizo pølse bruker man her.
Jeg bruker en speket type, gjerne en spicy variant.
Nydelig med sellerirotmos!
Ja, sellerirotmos er alltid godt!
Kjempegod…anbefales
Takk for hyggelig tilbakemelding!
Dette ble fantastisk godt! Favoritten fra ukemeny uke 12!
Så hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂
Hei Trine. Dette ble bare en fantastisk god smaksopplevelse… Er enig med deg at chorizo og tomat er en utrolig god kombinasjon. Brukte lår-filet i stede for vanlig kyllingfilet, da blir ikke kjøttet så tørt. Jeg og min frue har forøvrig fulgt dine sider i mange år, og takker deg hjerteligst for utrolig mange gode og inspirerende middagsideer. Stå på 🙂
Denne er bare så utrolig nydelig! Men har du en oversikt over næringsinnholdet?
Så hyggelig å høre at retten falt i smak! Nei, jeg næringsberegner ikke oppskriftene mine.
Er denne en moderert versjon av en tidligere? Husker en jeg lagde fra deg for leeenge siden som hadde poteter, pastinakk, søtpotet i?
Det finnes mange ulike kyllingretter på bloggen, og helt sikkert noen som ligner på denne. 🙂
Har du et vinforslag?
Denne var kanonbra!
Hei
Hva slags panne bruker du?
Jeg bruker her en lav støpejernsgryte, men du kan benytte en gryte/stekepanne (med høye kanter) som tåler å stå i stekeovnen.