Hvert år prøver jeg ut minst èn ny julekakeoppskrift, og i år falt valget på denne oppskriften som jeg fant i julenummeret til Maison Mat & Vin. Kakene består av to små kaker som setter sammen ved hjelp av en deilig sjokoladekrem. En slags mellomting mellom makron og whoopie, eller kanskje ikke. Godt er det i alle fall. Finn frem:
[unordered_list style="star"]Til kakene
Ingredienser
100 g | hasselnøtter , ristet |
250 g | smør , mykt |
120 g | melis |
1,5 ts | vaniljeekstrakt (eller ca 1,5 ts ekte vaniljesukker) |
250 g | hvetemel |
50 g | kakaopulver |
3/4 dl | fløte |
100 g | mørk sjokolade , finhakket |
SLIK GJØR DU
Fjern skallet på hasselnøttene ved å riste de lett i en tørr stekepanne til skallet begynner å flake seg litt. Ha nøttene i et rent håndkle og gni hasselnøttene mot hverandre til mesteparten av skallet løsner. Mal nøttene ganske fint i en kjøkkenmaskin eller mandelkvern.
Bland sammen smør, melis og vaniljeekstrakt. Sikt hvetemel og kakao og bland inn i smørblandingen. Tilsett de malte hasselnøttene og bland godt sammen.
Form deigen til små kuler og legg på bakepapirkledt stekebrett og trykk dem litt ned. Stekes ved 180 grader i 10-15 minutter, til kakene er ferdigstekt. Mine var ferdig etter 12 minutter. La kakene avkjøles på rist.
Når kakene er avkjølt kan du lage sjokoladekremen. Varm forsiktig opp fløten og hell over den finhakkede sjokoladen. Rør sammen til sjokoladen er oppløst og kremen har passe konsistens. Sett to og to kaker sammen, med sjokoladekrem i midten.
Kakene oppbevares i kjøleskapet i tett boks, og er holdbare i en ukes tid. Kakene kan fint fryses, så jeg puttet mesteparten i fryseboksen. Ta opp det antall kaker du trenger og la de tine på kjøkkenbenken rett før servering.
Enjoy!
Å, de så gode ut! Kjekt å finne julekaker som lett kan «veganiseres» for min del 🙂
Disse spiste vi mange av i Piemonte, og de fikk bli med hjem også 🙂 Mine er riktignok ennå fine, og det er 1 måned siden jeg kom hjem, så tror det går greit at de står lengre enn 1 uke 🙂
Ååå, disse skal lages når eksamen er gjennomført!! Hvor mange fikk du av oppskriften over? 🙂
Dette så jammen godt ut !
Mange fristelser fra deg i disse førjulstidene ….
Disse kakene ser veldig gode ut! De fikk jeg lyst til å prøve meg på.
Disse ser helt like ut som de tanta mi pleier å kjøpe fra Italia! Der heter de «baci» som betyr kyss 🙂 takk for oppskrift.
De så gode ut,
lignet litt på woopies 🙂
mm..de så veldig gode ut! tror du nøttene kan byttes ut med mandler? tåler ikke nøtter:(
Så gode de ser ut! Hadde tenkt å teste den oppskriften etter jeg så den i Maison jeg også, nå må jeg jo bare! Og så virker det lett å lage melkefri versjon av dem 🙂