Det er fredag og pizza som gjelder. På menyen i dag står hvit pizza med mozzarella og blåmuggost, toppet med deilig skinke.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 pizzabunn
1 porsjon hvit pizzasaus med hvitløk og chili
50 g god skinke (ca.)
1 neve cherrytomater delt i to
1 mozzarella i skiver
litt blåmuggost
1 neve sorte oliven
basilikumblader

SLIK GJØR DU

Lag pizzadeig og hvit pizzasaus etter oppskriftene. Kjevle ut pizzadeigen og bre sausen utover pizzabunnen. Fordel mozzarella, cherrytomater og oliven over. Stekes som angitt i pizzabunnoppskriften, på pizzastein ved 250-300 grader, til pizzaen er ferdigstekt (etter 7-10 minutter, avhengig av stekeegenskapene til ovnen din).

Fordel skinken og smuldre blåmuggosten over den ferdigstekte pizzabunnen. Dryss over basilikumbladene, og server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Åååh, herved lagret under «må prøves»! Bare godsaker på, så må smake helt nydelig vil jeg tro. 🙂

  2. Västerbottensost,- hvilken ost er det som likner og kan brukes i stedet i västerbottensostpaj?

    1. Jeg synes vellagret Sveitserost kan være ganske tett opp til Västerbotnost i smak.
      Prøv det. Lykke til!

  3. Nam, nam – dette var godt, helt annerledes enn vanlig pizza, men kjempegodt – skal definitivt på bordet igjen. Hos oss var vi enige om at pinjekjernene var overflødige og utelates neste gang, men det er jo en smakssak. Pluss jeg måtte improvisere litt, da jeg ikke hadde alle ingrediensene i hus. Bl.a. ble det en liten bit mild, ekstraordinært nydelig hvit geitost istedenfor Selbu blå …… og en liten dæsj chilipaste istedenformfersk chili… Men godt var det 😉

  4. Pizzan ser härligt god ut, och just vit pizza är underskattat. Dessutom mer snabblagat:) Fast den här pizzan kan man ju nästan kalla blå haha. I lördags åt jag en ovanlig god vit pizza med mozzarella, hjärtmusslor, koriander, mynta, chili och lime – väldigt gott! Den tillsammans med ditt spännande recept ger mig lust att fortsätta experimentera och testa.
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

  5. Jeg er ganske ny utprøver av oppskriftene dine, men jeg skal aldri bruke toro pizzadeig igjen! Delte deigen i to og lot den ene delen bli en ganske plain til husets femåring. Smakte fortreffelig for alle mann, tusen takk!

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Hjemmelaget pizzabunn kan ikke sammenlignes med bortekjøpt! 🙂

  6. Lagde pizza’n da vi kom frem på hytta på Oppdal i kveld. Nydelig smak! Liten vri; stekte Parmaskinke på pizzaen fra start. Hakket også oliven i fire og strødde over. Etter 8 min la jeg på blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost og stekte videre i 3 min på 250 gr. Helt super mat.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste