Grøten har virkelig fått en "makeover" og kommet på menyen igjen. Grøt er kjapp og næringsrik mat, og selv spiser jeg det rett som det er til frokost. I dag vil jeg dele oppskrift på en havregrøt tilsatt litt kli, som gjør at det metter litt ekstra. Til en porsjon trenger du omtrent:
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
GRØT
1 1/2 dl | havregryn |
1-2 ss | kruskakli |
3 dl | lettmelk (ca.) |
salt |
TOPPING
friske bær, for eksempel bringebær og blåbær | |
1 ss | mandler , grovt hakket |
SLIK GJØR DU
Ha havregryn, kli og melk i en tykkbunnet kasserolle, og gi det et forsiktig oppkok. Tilsett eventuelt litt mer melk dersom grøten blir for tykk. La grøten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt.
Serveres med ønsket «topping», for eksempel blåbær, bringebær og hakkede mandler.
- Melken kan eventuelt helt eller delvis erstattes med vann, eventuelt med halvparten vann og halvparten fruktjuice (appelsin/eple).
- Som topping kan du benytte det du har tilgjengelig av frukt, bær og nøtter, eller for eksempel hjemmelaget granola.
Ha en fin dag!
Publisert 19. 3. 2014
Jeg bruker vanligvis mandelmelk eller kokosmelk. Gir veldig god smak!
Spiser havregrynsgrøt hver dag. Synes den blir seig i konsistensen av å koke. Koker derfor vann på vannkoker. Har lettkokte havregryn, en klype kli, noen rosiner og bittelitt salt i en tallerken. Heller over kokende vann og rører godt. Dette står og sveller mens jeg gjør meg ferdig på badet og kler meg. Et lite dryss Stevia og melk og så klart til å spise. Det hender også at jeg henter en neve frosne bringebær e.l. og dytter nedi den varme grøten før jeg går på badet.
Takk for tipset! 🙂