I dag er det grillet dessert som står på menyen. Frukt er veldig godt egnet på grillen, enten på grillspyd, i form eller i folie. Eller direkte på grillen som denne ananasdesserten. Det er latterlig enkelt, raskt gjort, men viktigst av alt - det er utrolig godt!
Ananasen kan skrelles og skjæres opp på forhånd, pensles med flytende honning og legges på grillen etter at hovedretten er vel fortært. Som tilbehør kan du servere vaniljeis, lettpisket fløte eller kesam - sammen med for eksempel friske bær. Finn frem:
Ingredienser
1 | ananas , i skiver |
flytende honning | |
bringebær | |
melisdryss | |
Sitronmelisse , hvis du har | |
vaniljeis |
SLIK GJØR DU
Skjær av bunnen på ananasen, sett den på et skjærebrett med toppen opp og skjær av ”skallet”. Del den opp i 1-1,5 cm tykke skiver og skjær ut den trevlete kjernen i midten med en skarp, liten kniv. Pensle ananasskivene med flytende honning på begge sider og legg på varm grill. Grill ananasen på begge sider, til den får farge og blir mør inni.
Server ananasen med en neve friske bringebær og en kule vaniljeis. Ringle eventuelt over litt ekstra honning og gi desserten et lite melisdryss før servering.
Enjoy!
Hei Trine,
jeg savnet deg med dine smakfulle grilloppskrifter på GladMat i Stavanger!
God mat-end.
Beste hilsen fra Superkokken 😉
Takk for det! Skulle gjerne ha vært der, men jeg var i Nordland da arrangementet ble avholdt. 😉
Så nydelig, du er dyktig !
😀
Sjekk min bakeblogg !
Så nydelig ut, du er dyktig 🙂
Sjekk min bakeblogg !
Takk for det! Bloggen din er kjempefin! 😉