Vi nyter fine og avslappende dager på hytta, og finner frem grillen rett som det er. Denne enkle og smakfulle retten koste vi oss med sist helg. Pærer, gorgonzola og balsamico er en ypperlig match til lørdagsbiffen, synes vi. Prøv den du også!
Ingredienser
KJØTT & TILBEHØR
4 skiver | entrecôte |
salt og nykvernet sort pepper | |
4 porsjoner | poteter eller annet tilbehør |
SALATEN
65 g | småbladsalat med ruccula |
2 | pærer , i skiver |
100 g | gorgonzola eller annen god blåmuggost |
1 neve | valnøtter eller pinjekjerner |
1 neve | basilikumblader |
BALSAMICOVINAIGRETTE
3 ss | balsamicoeddik , vellagret type |
6 ss | olivenolje , extra virgin |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Dersom du ønsker å servere grillede poteter som tilbehør kan du koke dem i ca. 10 minutter før du trer dem på grillspyd og legger dem på grillen, til de er møre og gylne.
Skjær opp alle ingrediensene til salaten, slik at du har alt klart før du setter i gang. Rist valnøttene/pinjekjernene i en tørr stekepanne.
Rør sammen ingrediensene til balsamicovinaigretten. Bruk en søt og godt lagret balsamicoeddik. Smak til med salt og pepper.
Grill pærene til de er møre. Ha dem i en vid bolle sammen med salatbladene, urtene, gorgonzola og nøttene.
Krydre entrecôten med salt og pepper, og grill på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile ca. 10 minutter før du serverer det sammen med salaten og eventuelt annet tilbehør. Drypp balsamicovinaigretten over, og nyyyt!
VELBEKOMME!
K n a l l g o d t
Veldig gode smaker sammen, et perfekt grillmåltid
Så hyggelig å høre at det falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen! 🙂
Hei,
Har du vintips til denne?