Vi nyter fine og avslappende dager på hytta, og finner frem grillen rett som det er. Denne enkle og smakfulle retten koste vi oss med sist helg. Pærer, gorgonzola og balsamico er en ypperlig match til lørdagsbiffen, synes vi. Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KJØTT & TILBEHØR

4 skiver entrecôte
salt og nykvernet sort pepper
4 porsjoner poteter eller annet tilbehør

SALATEN

65 g småbladsalat med ruccula
2 pærer , i skiver
100 g gorgonzola eller annen god blåmuggost
1 neve valnøtter eller pinjekjerner
1 neve basilikumblader

BALSAMICOVINAIGRETTE

3 ss balsamicoeddik , vellagret type
6 ss olivenolje , extra virgin
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Grillet entrecote med pære, gorgonzola og balsamico

Dersom du ønsker å servere grillede poteter som tilbehør kan du koke dem i ca. 10 minutter før du trer dem på grillspyd og legger dem på grillen, til de er møre og gylne.

Skjær opp alle ingrediensene til salaten, slik at du har alt klart før du setter i gang. Rist valnøttene/pinjekjernene i en tørr stekepanne.

Grillet entrecote med pære, gorgonzola og balsamico

Rør sammen ingrediensene til balsamicovinaigretten. Bruk en søt og godt lagret balsamicoeddik. Smak til med salt og pepper.

Grillet entrecote med pære, gorgonzola og balsamico

Grill pærene til de er møre. Ha dem i en vid bolle sammen med salatbladene, urtene, gorgonzola og nøttene.

Krydre entrecôten med salt og pepper, og grill på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile ca. 10 minutter før du serverer det sammen med salaten og eventuelt annet tilbehør. Drypp balsamicovinaigretten over, og nyyyt!

Grillet entrecote med pære, gorgonzola og balsamico

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste