Nå er det bare å begynne å glede seg, for i dag kommer det en skikkelig godbit som jeg vet dere vil like, nemlig en currysuppe med kylling, herlig garnityr og mange gode smaker! Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
CURRYSUPPE
nøytral olje til steking | |
1 ss | grønn currypasta |
1 | gul løk , finhakket |
1 ss | ingefær , revet |
2-3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød chili uten frø, finhakket |
1 ss | korianderfrø |
4 dl | kokosmelk |
4 dl | kyllingkraft |
2 | lime , skall og saft |
4 stilker | sitrongress |
1 ss | brunt sukker |
1 ss | fish sauce |
GARNITYR
3-4 | kyllingfileter , i strimler |
1 ts | grønn curry (ca.) |
1 | rød paprika liten, i strimler |
1/2 | squash , i strimler |
2 | sjalottløk , i ringer |
3 porsjoner | nudler (ca.), tilberedt etter anvisningen på pakken |
salt og pepper | |
frisk koriander eller thaibasilikum |
SLIK GJØR DU
Ha litt nøytral olje i stekepannen, tilsett grønn currypasta og la den surre i et par minutter. Tilsett løk og la det surret et par minutter til, før du tilsetter ingefær, hvitløk, chili og korianderfrø, og lar det surre med i ca. ett minutt. Tilsett kokosmelk, kyllingkraft, limeskall og limesaft, og rør godt. Legg sitrongresset på en skjærefjøl og bank den tykkeste delen med bunnen av en stekepanne eller lignende et par ganger, slik at sitrongresset blir delvis knust. Ha sitrongresset i gryten sammen med sukker og fish sauce. La suppen putre på lav varme i ca. 10 minutter.
I mellomtiden skjærer du opp kylling, paprika, squash og løk til garnityr, slik at du har alt klart. Fres kyllingen i litt nøytral olje tilsatt litt grønn curry, til den er gjennomstekt. Legg til side. Fres også grønnsakene raskt i pannen og bland det hele sammen. Krydre med salt og pepper. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Nudlene kan eventuelt erstattes med ris.
Sil suppen og ha den tilbake i gryten. Gi den et oppkok og smak til med salt og pepper.
Ha nudlene i en dyp tallerken og hell suppen over. Fordel deretter kylling- og grønnsaksgarnityret oppi tallerkenen, og strø deretter frisk koriander eller thaibasilikum over. Serveres umiddelbart.
Enjoy!
Den så kjempegod ut! Skal prøves i nær fremtid. I dag skal vi forresten ha en annen favoritt: kjapp nudlesuppe med kylling. Svært poppis hos husets åtteåring.
Så digg ut!
Kan man lage suppen (uten garnityr) og fryse den?
Hei !
Denne suppen ser god ut. Vet du bruker servise fra Pillivuyt . Lurer på hvilken serie du bruker ?
John
Hei
Denne suppen så god ut. Vet du bruker servise fra Pillivuyt.Lurer på hvilken serie du bruker ?
John
Det der hörtes herlig ut! Det må vi pröve her hjemme utover hösten 🙂 Takk for flott oppskrift!
Mvh Tanja
http://somekindashuffle.wordpress.com
Denne suppen var knallgod! En ny favoritt. Takk for gode matlagingstips! Mvh Charlotte
Kjempegod og annerledes suppe!
Denne ble for syrlig for oss. Med mindre lime er den sikkert god.
Laget denne i går. Ble for syrlig for min smak. Måtte redde den inn med fond, kokosmelk, sukker og grønn curry. Så mitt råd: mindre lime.