Å bake sine egne chocolate chip cookies, eller kjeks med sjokoladebiter som det heter på norsk, er enkelt som bare det. Så enkelt at selv far, søster, bror og mor klarer det, alene eller sammen. Fort gjort er det også. Vei opp, rør sammen, trill, stek og nyyyt.
Oppbevar kjeksen i tett boks eller på glass, som plutselig er tomt. Det kan derfor være lurt å lage dobbel porsjon med det samme. Hvis du vil være sikker på å ha noen på lur for eventuelle gjester som skulle dukke opp, kan du enten gjemme kakeboksen godt eller fryse ned noe av deigen - for så å steke opp kjeks ved behov. Kjeksen er også fin å gi bort som gave.
Ingredienser
125 g | smør , romtemperert |
100 g | brunt sukker |
75 g | hvitt sukker |
1 | egg |
1 ts | vaniljesukker |
200 g | hvetemel |
1 ts | natron |
150 g | mørk kokesjokolade , i små biter |
SLIK GJØR DU
Ha smør, sukker og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin og visp det til det blir «kremete». Tilsett egget og bland godt sammen. Tilsett deretter mel og natron, og kjør til en jevn deig. Ha så i sjokoladebitene og rør til de er sånn noenlunde jevnt fordelt i deigen.
Ha litt mel på bakebordet og rull en pølse av deigen. Del den i 12-18 like store biter og trill disse til kuler som du legger på to bakepapirkledte stekebrett. Pass på at det er rom mellom kulene da de vil flyte noe utover under stekingen. Stekes i forvarmet ovn på 175 grader i 11-12 minutter, til kakene har fått en gyldenbrun farge i kantene. Pass på mot slutten av steketiden, slik at kjeksen ikke blir brent.
La kjeksene avkjøles på brettet noen minutter, før du lar de avkjøles videre på en stekerist. Kjeksen er holdbar i tett boks/glass i noen uker. Dersom du ønsker å fryse ned noe av deigen kan du rulle en pølse som du pakker godt inn før du putter den i fryseren. Skjær skiver, legg på bakepapirkledt stekebrett og stek etter anvisningen ovenfor når de er helt tint.
Selvgjort er velgjort! Enjoy!
Namnam. Det kan forresten være lurt å skrive om smøret skal være smeltet eller om det skal være romtemperert, slik at ingen misforstår 🙂
Skal det være romtemperert?
Denne oppskriften bruker jeg også – og kan føye til at deigen fint kan oppbevares i kjøleskapet i noen dager. Nystekte, sprø cookies med is er en lettvint og populær dessert når vi har barn på besøk. De kan lage sine egne cookies – det er bare å sette deigen med skje på stekeplaten, trenger ikke å rulle pølser først for at resultatet skal bli bra. Nam!
Laget denne kjeksen med smør rett fra kjøleskapet, funket bra. Tar litt lenger tid med kjøkkenmaskinen for å få riktig konsistens, men derimot lettere å jobbe med når den skal trilles ut 🙂
Supert -tusen takk 😉
Nå er det helt sikkert 10. gangen jeg lager disse kjeksene, og de er like enkle og gode hver gang 🙂 Helt supert tante. Takk for at du sprer inspirasjon til både baking og annen matlaging!
Tusen takk for så god oppskrift!
Vi kjøper nesten ikke kjeks lenger etter at jeg begynte å bake disse.
De er jo forresten perfekte å ha med ut på tur, ungene elsker dem!
Når det gjelder å fryse deigen har jeg et tips. Det funker også veldig bra å rulle til kuler og så legge kulene i fryseren. Jeg la kulene i en tett tupperwarelignende boks, med plastfolie mellom lagene, og tok ut det antall jeg skulle steke, la de rettbpå stekebrettet, lot de tine en times tid og så fiks ferdige nystekte kjeks! 🙂
Jeg pleier å bare ikke bruke brun farin.
Hei!
Jeg har prøvd meg på å lage cookies med denne oppskriften (usunne, men utrolig gode).
Men jeg opplever at de blir hardere og hardere, og etter 1-2 dager er de så harde at man ikke kan spise dem. Vet du hva dette kan være, og hvordan jeg kan unngå det? 🙂
http://snapguide.com/guides/make-fat-chocolate-chip-cookies/
Disse var utroooolig gode!!! Jeg er veldig glad i nøtter, så jeg tok litt mindre sjokolade og hadde i hakkede hasselnøtter ❤️
Jeg kunne nesten ikke tro at JEG hadde lagd de!! Knallsuksess!!
Hei.
Jeg lurer på når du skriver smør, mener du vanlig melange eller godt smør (den som bare heter smør fra tine)?
Er det også mulig å bytte ut sjokoladen med chocolate cips?
Jeg benytter aldri melange i mine oppskrifter, så smør er enten meierismør eller Bremykt bake og steke. Du kan gjerne benytte sjokoladeknapper istedet for hakket kokesjokolade, det gir også et penere resultat. De var faktisk ikke så lett å få tak i på den tiden denne oppskriften ble publisert. Lykke til!
De er kjempegode. Mamma pleier og lage de vær jul, bare med nonstop i. Men i år lagde jeg de:-)
Hei, jeg bare lurte på om smøret skulle være smeltet eller romtemperert?
Kjempegode 🙂 Har lagd disse mange ganger , siste gang med food processor . Alt ble veid i bollen med kniv i og sjokoladen i store biter til slutt .All sjokoladen ble hakka og kjempefint resultat. Gikk kjempefort.
Jummi! Nettopp bakt disse og det blir IKKE siste gangen! De var kjempe gode. Takk ☺
Hei, jeg lurer på om deigen kan stå i kjøleskap 1 døgn før den brukes? Happy for å få svar:-)
Hei! Hadde ikke du en oppskrift som het «trines seige sjokoladecookies»? Mener det var her jeg fant den? Finner den ikke nå..kan være jeg tar feil 🙂 må bare spørre.
Nei, den tittelen er ukjent for meg… Alle kjeksoppskriftene på bloggen finner du samlet her: http://trinesmatblogg.no/tag/kake-kjeks/
Hvor mange ca blir det av denne oppskriften.
Det blir 12-18 kjeks (det står to steder i teksten) 😉
Jeg lagde disse med toåringen i dag; veldig fin oppskrift og veldig gode kjeks! 🙂
Så gøy å høre at de falt i smak hos både store og små! 🙂
Nå har vi laget disse cookiene igjen og det er litt over et år siden sist, 12 åringen synes det er gøy og lett å lage disse og selvfølgelig er de helt nyyydelige