Mine 6 favorittgryteretter
Det er noe eget med deilige gryteretter, hvor du putter hele middagen oppi en og samme form eller gryte. Der får den kose seg kort eller lenge, mens alle de gode smakene får utvikle seg – og du kan gjøre helt andre ting, som for eksempel å prøvesmake på vinen. Her er seks av mine favoritter (klikk på bildene).
Første favoritt ut er Chilikylling med chorizo, tomater og rotgrønnsaker, som alltid overrasker og gleder.
En annen favoritt med kylling er Kylling tikka masala med godt tilbehør.
Beef bourguignon er også en innertier, som alltid er spesielt hyggelig å servere når det er gjester til bords. Jeg har den siste tiden pleid å tilberede gryteretten i stekovnen, etter denne fremgangsmåten.
Når jeg lager Shepherds pie med deilige rotfrukter undrer jeg meg på hvorfor jeg ikke lager det mye oftere…
Bacalao er en annen kjær favoritt. Den krever litt planlegging siden klippfisken på vannet ut et par døgn før den skal tilberedes. Men når det først er gjort er resten kjapt gjort.
Chilimarinert svinefilet er siste favoritt ut. Alt i en form, enklere kan det knapt gjøres!
Det er ikke lett å velge, og det er enda noen favoritter som burde ha vært trukket frem. Det får vente til en annen anledning. Alle gryterettene på bloggen finner du samlet her. Hva er din favorittgryterett?
Ha en fin fin helg!
Min favoritt er DIN chili con carne! 🙂
Chili con carne’n din har jeg også prøvd – kjempegod!! 🙂
Fin liste, vil prøve meg på noen av de, jeg er ikke så glade i tikka masala da, men butterchicken derimot er en schlager og servere her. Folk bruker å ete til de sprekker.
Dette virker interessant. Vil imidlertid ikke ha tilsendt oppskrifter hver uke. Kan lett bli for mye av det gode.
Dersom du ønsker å melde deg av nyhetsbrevet gjør du det selv via linken nederst i nyhetsbrevet.
Hei Trine, linken til Sheperds pie fungerer ikke.
Hilsen Marianne R. D.