gryterett ingredienser

Det er noe eget med deilige gryteretter, hvor du putter hele middagen oppi en og samme form eller gryte. Der får den kose seg kort eller lenge, mens alle de gode smakene får utvikle seg – og du kan gjøre helt andre ting, som for eksempel å prøvesmake på vinen. Her er seks av mine favoritter (klikk på bildene).

 

Første favoritt ut er Chilikylling med chorizo, tomater og rotgrønnsaker, som alltid overrasker og gleder.

Kylling med chorizo, chili, tomater og rotgrønnsaker
Kylling med chorizo, chili, tomater og rotgrønnsaker

 

En annen favoritt med kylling er Kylling tikka masala med godt tilbehør.

Kylling Tikka Masala med raita og nanbrød
Kylling Tikka Masala med raita og nanbrød

 

Beef bourguignon er også en innertier, som alltid er spesielt hyggelig å servere når det er gjester til bords. Jeg har den siste tiden pleid å tilberede gryteretten i stekovnen, etter denne fremgangsmåten.

Beef Bourguignon med potetpurè
Beef Bourguignon med potetpurè

 

Når jeg lager Shepherds pie med deilige rotfrukter undrer jeg meg på hvorfor jeg ikke lager det mye oftere…

Sheperds pie med rotfrukter
Sheperds pie med rotfrukter

 

Bacalao er en annen kjær favoritt. Den krever litt planlegging siden klippfisken på vannet ut et par døgn før den skal tilberedes. Men når det først er gjort er resten kjapt gjort.

Bacalao
Bacalao

 

Chilimarinert svinefilet er siste favoritt ut. Alt i en form, enklere kan det knapt gjøres!

Chilimarinert svinefilet med ovnsbakte grønnsaker
Chilimarinert svinefilet med ovnsbakte grønnsaker

 

Det er ikke lett å velge, og det er enda noen favoritter som burde ha vært trukket frem. Det får vente til en annen anledning. Alle gryterettene på bloggen finner du samlet her. Hva er din favorittgryterett?

 

Ha en fin fin helg!

Skriv ut
  1. Fin liste, vil prøve meg på noen av de, jeg er ikke så glade i tikka masala da, men butterchicken derimot er en schlager og servere her. Folk bruker å ete til de sprekker.

  2. Dette virker interessant. Vil imidlertid ikke ha tilsendt oppskrifter hver uke. Kan lett bli for mye av det gode.

    1. Dersom du ønsker å melde deg av nyhetsbrevet gjør du det selv via linken nederst i nyhetsbrevet.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste