Reinsdyrstek à la Rudolf
Reinsdyrstek, eller aller helt reinsdyrfilet, er mat jeg «må» ha i desember. Jeg fikk ikke skaffet reinsdyrfilet denne gangen og endte opp med en liten stek. Som tilbehør serverte jeg sprøstekt sellerirot, søte pærer og potetbåter – en utrolig god smakskombinasjon – sammen med ovnsstekte tomater og en nydelig portvinssaus. Prøv du også da vel, kanskje noe å forsøke i romjula? Til 4 trenger du omtrent:
Reinsdyrstek à la Rudolf
1 kg reinsdyrstek
salt og grovkvernet pepper
smør til steking
Konfiserte tomater
8-12 cherrytomater
olivenolje
maldonsalt
Stekte selleriterninger
1-2 selleriknoller, i små terninger
smør til steking
maldonsalt
Varme pærer
2 pærer, skjært i skiver på langs
smør til steking
sitronsaft
litt sukker
Ovnsbakte potetbåter
poteter, i båter
olivenolje
salt og pepper
Portvinsaus
1-2 sjalottløk, finhakket
2 dl portvin
2 dl kjøttkraft
4 ss usaltet smør
1,5 ts maisenna
Anrett reinsdyrsteken sammen med potetene og grønnsakene og server portvinsausen og rips- eller solbærgelè ved siden av.
Enjoy!
Dette ser fantastisk godt ut!
Un tipo di carne che da noi non si trova con regolarità, bisogna andare al nord Italia qui nella mia regione l'Emilia Romagna al mare non esiste nei negozi, è fantastica questa ricetta, buona giornata ciao
Ser kjempegodt ut, og reinsdyr er fantastisk på smak!.. litt makabert navn, vel? Får litt såre assosiasjoner.Maarn
Reinsdyr er så fantastisk godt. Har sjølv laga denne retten, og det er noko av det beste som finnast. Sausen er prikken over i en:)Takk for ein flott og inspirerande blogg.
Hei!Du skriver en inspirerende blogg. Det hadde vært fantastisk dersom du kunne skrive en kokebok. Den ville i så fall jeg løpt og kjøpt!Mvh Camilla
Hei,Jeg har tipsa mamma om denne oppskriften, og vi tenker å prøve den på 1. juledag.. Så lurer jeg bare på i sausen.. er det rødløk eller sjalottløk som skal i?Dette ser veldig godt ut og jeg gleder meg til å prøve!
Takk for koselige tilbakemeldinger!Camilla, det var hyggelig sagt! ;)Kaja, det skal være sjalottløk, som det står i ingrediensoversikten ;). Trine 😉