Crostini med italiensk salami, mozzarella, tomat, basilikum og oliven
Da jeg skulle lage en enkel treretters middag i forbindelse med vår 5 års bryllupsdag i går, måtte det gjøres enkelt og kjapt, og til forrett var derfor crostini med italienske smaker et naturlig valg. Crostini lager du best selv, men har du det travelt kan du kjøpe de ferdig i velassorterte dagligvareforretninger. Beregn 3-4 crostini pr person.
sorte oliven, delt i to
frisk basilikum
Crostinien kan gjøres klar i god tid før servering. Skjær baguetten i tynne skiver (ca 1/2 cm) og ringle en god olivenolje over skivene. Stekes ved ca 200 grader midt i ovnen i 5-6 minutter (følg med mot slutten av steketiden!), til skivene er gyldne og fine. Avkjøl på rist.
Rett før servering: Fordel salami, mozzarella, tomater, basilikum og oliven oppå crostinien, og server! Enkelt og utrolig godt! Du kan selvfølgelig variere med utallige ingredienser. Ta en titt i kjøleskapet og se hva som passer sammen. Det som imidlertid er viktig er at råvarene er av god kvalitet.
Vintips: Domìni Veneti Valpolicella Classico Superiore
Enjoy!
Såå gott det ser ut! 🙂 Själv har jag bakat chokladbiskvier idag – gott det också. Ha en trevlig helg. MvhJennyhttp://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg
Hei! Prøvde å lage disse crostiniene idag! og de ble kjempegode 🙂 super og enkel oppskrift. Har prøvd andre oppskrifter tidligere og de sitter som ett skudd 🙂
flott og fin matblogg du har! stå på:)
Hei Trine
Kan man gjøre crostini ferdig dagen før? Hvordan oppevarer jeg det i så fall?