Det enkle kan ofte være det beste. Av og til kan det være godt å gå tilbake til de gamle klassikerne, de en begynte med og som har dannet grunnlaget for litt mer kreativ matlaging i etterkant. Her kommer derfor oppskrift på standard pizza med skinke, ost og paprika:

Pizzabunn

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • ca 5-6 dl hvetemel
  • ca 25 gram gjær
  • ca 1/2 ts salt

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen. Hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.

Pizzasaus

  • 2-3 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/3 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • oregano og basilikum, frisk eller tørket
  • salt og pepper


Fres hvitløk og chili raskt i litt olje, men pass på at det ikke blir svidd. Tilsett hermetiske tomater og tomatpure og la sausen stå og putre litt. Smak til med krydderurter, salt og pepper.
Garnityr

  • 100 gram kokt skinke i tynne skiver
  • Jarlsberg eller Norvegia, revet
  • 1/2 rød paprika, i små terninger
  • friske krydderurter (kan sløyfes)


Kjevle ut pizzadeigen og legg den på en bakepapirkledt stekeplate. Bre pizzasausen over bunnen og fordel deretter osten over. Legg på skinken og dryss paprikaterningene over. Stekes ved ca 225-250 grader til pizzaen er ferdig stekt. Jeg brukte ca 250 grader denne gangen og benyttet ovnens pizzafunksjon, og fikk perfekt bunn. Det samme kan du oppnå ved å benytte pizzasten. Pass da på at du har varmet stenen opp i stekovnen før du legger på pizzabunnen, noe som er helt nødvendig for å få et bra resultat.

Strø gjerne over noen friske krydderurter, for eksempel oregano, og server! Enjoy!

Skriv ut
  1. Hei. Enig med deg; det enkle er ofte det beste! :-)Jeg erfarer at pizzabunnen blir bedre og sprøere uten bakepair – har ikke prøvd pizzafunksjon eller sten ennå, men kan snart ta i bruk min nye ovn, og den har egen pizzaovn og sten; gleder meg til det. Det gjelder generelt ved baking og steking forøvrig synes jeg; best uten bakepapir – men ikke så "renslig" og lettvint da…:-)Fantastisk blogg, med spennende og inspirerende oppskrifter; jeg elsker selv å lage mat, og her ser jeg at jeg kan hente masse inspirasjon. Takk for at du deler av din entusiasme!MvhJanna

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste