Det enkle kan ofte være det beste. Av og til kan det være godt å gå tilbake til de gamle klassikerne, de en begynte med og som har dannet grunnlaget for litt mer kreativ matlaging i etterkant. Her kommer derfor oppskrift på standard pizza med skinke, ost og paprika:

[unordered_list style=»tick»]Pizzabunn

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • ca 5-6 dl hvetemel
  • ca 25 gram gjær
  • ca 1/2 ts salt
[/unordered_list]

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen. Hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.

[unordered_list style=»tick»]Pizzasaus

  • 2-3 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/3 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • oregano og basilikum, frisk eller tørket
  • salt og pepper

[/unordered_list]


Fres hvitløk og chili raskt i litt olje, men pass på at det ikke blir svidd. Tilsett hermetiske tomater og tomatpure og la sausen stå og putre litt. Smak til med krydderurter, salt og pepper.

[unordered_list style=»tick»]Garnityr

  • 100 gram kokt skinke i tynne skiver
  • Jarlsberg eller Norvegia, revet
  • 1/2 rød paprika, i små terninger
  • friske krydderurter (kan sløyfes)

[/unordered_list]


Kjevle ut pizzadeigen og legg den på en bakepapirkledt stekeplate. Bre pizzasausen over bunnen og fordel deretter osten over. Legg på skinken og dryss paprikaterningene over. Stekes ved ca 225-250 grader til pizzaen er ferdig stekt. Jeg brukte ca 250 grader denne gangen og benyttet ovnens pizzafunksjon, og fikk perfekt bunn. Det samme kan du oppnå ved å benytte pizzasten. Pass da på at du har varmet stenen opp i stekovnen før du legger på pizzabunnen, noe som er helt nødvendig for å få et bra resultat.

Strø gjerne over noen friske krydderurter, for eksempel oregano, og server! Enjoy!

Skriv ut
  1. Hei. Enig med deg; det enkle er ofte det beste! :-)Jeg erfarer at pizzabunnen blir bedre og sprøere uten bakepair – har ikke prøvd pizzafunksjon eller sten ennå, men kan snart ta i bruk min nye ovn, og den har egen pizzaovn og sten; gleder meg til det. Det gjelder generelt ved baking og steking forøvrig synes jeg; best uten bakepapir – men ikke så "renslig" og lettvint da…:-)Fantastisk blogg, med spennende og inspirerende oppskrifter; jeg elsker selv å lage mat, og her ser jeg at jeg kan hente masse inspirasjon. Takk for at du deler av din entusiasme!MvhJanna

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste