I dag er det verdens eggdag! I følge egg.no spiser vi i gjennomsnitt 176 egg pr. år, dvs sånn ca et halvt egg pr dag. Og hvis en høne legger omtrent et egg pr dag så «sysselsetter» vi en god del høner!

Egg er en ingrediens som ofte blir brukt på vårt kjøkken, både i baking og i rene eggeretter som for eksempel eggerøre og omeletter. Så sant det er mulig forsøker jeg å benytte egg fra frittgående høns. 19% av alle egg som selges i Norge kommer fra frittgående høns, og en forventer at dette antallet vil stige. Det er jo syvende og sist opp til forbrukerne, hvorvidt de etterspør egg fra frittgående høns eller ikke. Det kan vel være noe å tenke på på Verdens eggdag!
.
Bildet viser en omelett med chorizo, tomat og vårløk, inspirert fra denne oppskriften.
Så i dag får vi slå et slag for høna og egget! Ha en eggende fredag!
Skriv ut
  1. Det visste jeg faktisk ikke, så det var rent tilfeldig (kanskje kvinnelig intuisjon?) at jeg hadde uimotståelig lyst på egg til frokost i dag. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste