Innbakte pølser
Nok en herlig og avslappende påske på hytta ligger bak oss. Med små og store barn på besøk. Enda flere i år enn i fjor. Og neste år blir vi enda flere. Da er det godt at de store barna fremdeles liker det de var så glade i da de var små, nemlig innbakte pølser.
Til en gjeng sultne barn i alle aldre trenger du:
Hvetedeig:5 dl lunkent vannca 10-12 dl hvetemel1 pakke fersk gjær (tørrgjær kan også benyttes)1/2-1 ts salt4 ss olivenolje
Lag fyll av:KetchupTomatsaus av soltørkede tomater (Heinz)Revet ostPizzakrydder eller Provencekrydder
Grillpølser
Bland sammen ingrediensene til hvetedeigen, hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Kna deigen til en smidig og god deig. Heves til dobbel størrelse.
Del deigen i 3 emner og kjevle ut en rund leiv. Del leiven i 8-12 «trekanter». Smør litt fyll på den bredeste delen, legg en grillpølse oppå, og rull fra det bredeste området til det smaleste. Thea på 8 år ble raskt en racer til å lage innbakte pølser!
Legges på en bakepapirkledt stekeplate og forheves ca 15 minutter. Hvis du vil kan du pensle deigen med sammenvispet egg. Stekes ved 225 grader i ca 10-15 minutter, eller til brødet rundt pølsene er passe stekt.
Publisert 14. 4. 2009
Det der så jo bare kjempe godt ut! Har sett på matbloggen din i lang stund nå og sikla på mange av oppskriftene, tenkte å lage disse innbakte pølsene imorgen, gleder meg masse! Fortsett med å legge ut matoppskrifter, du er kjempe flink :)Hilsen Elise
Høres ut som god og kjekk turmat. Skal testes!Ha en fin, fin dag!
Takk for hyggelige kommentarer! Innbakte pølser er enkel og god mat, og ypperlig som turmat. Denne oppskriften laget jeg til min eldste datter da hun skulle lage middag alene for aller første gang, og det begynner å bli en god stund siden nå…
Lagde disse idag, til barnehageavslutning. De ble kjempegode! Håper barna liker de like godt som meg 😉 Takk for god oppskrift!
Hvordan er disse å fryse og hvordan anbefaler du å tine de?
Hvor mange porsjoner blir det?
Oppskriften gir 24-36 innbakte pølser.
Hvor mye kerchup? Og hvor mye soltørkede tomater?
Kan man lage de en kveld i forveien og bare varme opp?
Hmmm…nei det troe jeg blir vanskelig Hanne♂️
Jeg skjønner ikke den der «tomatsaus av hermetiske tomater» og de spørsmålene over her hadde også vært fine å få svar på…:/
Det er et ferdigprodukt, men ikke sikkert det er i handel nå siden dette innlegget er er 7 1/2 år gammelt.
Kan man fryse disse?
Man kan fryse alt….
Hei! Lurer også på om de egner seg for frysing. Går det an å «halvsteke», så fryse- og tine dem opp igjen for å stelle ferdig for eksempel?☺️
Hei steker dere pølsene først ???
Jeg vet ikke hva som er best, trodde at vi hadde grillpølser men nei da. Wienerpølser eller middag/kjøttpølser.
Hei
Egner det seg å fryse og evt. tine de opp igjen til matpakke ?
Hei
Kan disser fryses og tas opp igjen ?
Ja, det går fint. 🙂