Kamskjell var hovedingrediens i forretten til lørdagens gourmetkveld, og sammen med vårløk, sitron, sherry og syltet ingefær ble det en utsøkt kombinasjon som skal gjentas – og som kan anbefales. Oppskriften fant vi på http://www.matogdrikke.no/, men gjorde noen små endringer underveis. Til 4 trenger du:

6-8 kamskjell

3 ss smør
3 vårløk i tynne skiver
3 ss sitronsaft
2 ss tørr sherry
2 ss hakket syltet ingefær
1 ss ingefærlake
salt og pepper
sitron til pynt
Del kamskjellene i to, på langs. Varm ca 2 ss smør i en stekepanne og stek kamskjellene raskt på middels varme. Surr vårløken lett i resten av smøret. Tilsett sitronsaft, og sherry og kok opp. Rør inn syltet ingefær sammen med laken, og smak til med salt og pepper.
Anrett på tallerkener sammen med kamskjell. Pynt med sitronskiver og litt grønt. Serveres med en frisk hvitvin, for eksempel Strasser Hasel Alte Reben Grüner Veltliner 2007.
Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste