Pepperkaker (ingefærkaker)
Hjemme hos oss blir det ikke jul uten de gode tradisjonelle pepperkakene, som har vært en viktig del av jula i «alle» år. Oppskriften er mammas gode gamle, så det har blitt noen tusen pepperkakemenn og pepperkakekoner oppigjennom årene.
Når den deilige duften av kanel, ingefær og nellik legger seg over Uren-luren, ja da får vi alle det første snev av julestemning!
Vi har de siste årene hatt en koselig tradisjon i å bake pepperkaker med fadderbarna mine. Etterpå spiser vi julegrøt og en heldiggris får til og med mandel i grøten! I år var det Nina som stakk av med mandelen! Her kommer oppskriften på ingefærkakene:
250 gram sukker2 dl sirup1 ss kanel½ ss malt ingefær¼ ss nellik250 gram smør
1 ss natron2 egg650-800 gram hvetemel
• Gi sukker, sirup og krydder et oppkok
• Tilsett natron og hell det straks over smøret som ligger i en stor bolle
• Rør til smøret er helt smeltet og blandingen er kald
• Visp sammen eggene, og tilsett
• Tilsett melet til slutt, litt av gangen
• La deigen stå kaldt (helst over natten) før du begynner å kjevle ut pepperkakemenn og pepperkakedamer…
• Smaker like godt rå som stekt, men jeg anbefaler det siste… Stekes på 225 grader i 5-10 min (avhengig av ovnen)
Veldig viktig å huske natron da… 😛
Vil gjerne reklamere for siden vår på Facebook for samlere av pepperkakeformer. Velkommen!
https://www.facebook.com/pages/Samlere-av-pepperkakeformer-og-andre-utstikkere/161903027224717
Dette er de beste pepperkaker vi har smakt her i huset. Lagde først halv oppskrift for å prøve, de ble så gode at det ble ny runde i dag. Tusen takk. Og god jul. Hilsen Randi
Hei, kjempe god oppskrift. Jeg byttet ut sukker med sukrin, sirup med agavesirup og mel med mandel og kokosmel. Det ble kjempe godt,, og mye sunnere:)