Rekesmørbrød med mye godt
En skikkelig «schlager» på Nisseberget. Smaker ekstra godt med en halvtørr hvitvin til. Til 4 gode smørbrød trenger du:
4 store skiver godt brød eller 4 rundstykker/ciabatta
smør til skivene/rundstykkene
assortert salat
300 gram nyrensede reker
1/2 rød paprika
10 sorte oliven
1/4 grønn squash
1/2 sitron
olivenolje
hakket gressløk
majones
nykvernet pepper
- Smør på brødskivene (evt rundstykkene/ciabattaene). Del brødskivene i to. Skyll salaten godt og rist av vannet. Fordel salaten ytterst på skivene.
- Finhakk paprika, oliven og squash. Bland dette med rekene.
- Press sitronen over blandingen. Ha i olivenolje og gressløk. Smak til med nykvernet pepper.
- Fordel rekeblandingen på brødet. Ha på majones. Legg den andre halve skiven oppå (eventuelt «toppen» av rundstykket/ciabattaen). Stikk evt en trepinne/tannstikker gjennom brødet.
- Pynt med strå av gressløk, agurk og paprika.
Publisert 8. 7. 2007