Viggos omelettfavoritt
Som et alternativ til Øyan-smørbrød, serveres det av og til omelett på Nisseberget. En rett som av og til serveres når været ikke er så bra, og følgelig blir det ikke hvitvin til lunsj, men et realt glass med lettmelk! Hvitvin anbefales uansett ikke til omelett.Til en omelett til to trenger du sånn ca:
4 egg4 ss vann1 sjalottløk i bitersaltnykvernet peppergressløk
litt godt å gjemme inni, feks:
– skinke
– tomater
– litt hvitost
– paprika
– vårløk
Hakk og grønnsakene og stek løk og paprika (eller andre grønnsaker som bør forstekes litt) til det blir blankt. Pisk eggene sammen med litt vann, salt og pepper, og hell blandingen over de blankede grønsakene. Når eggeblandingen har blitt sånn noenlunde stiv legger du tomater, skinke, ost og det du ellers måtte behage på den ene halvdelen av omeletten. Klipp gressløk over. Brett den andre halvdelen over og la omeletten steke på svak varme til den er ferdig. Serveres med godt brød og et stort glass melk.