
Pasta i ulike forkledninger har reddet mang en travel ettermiddag hjemme hos oss. Et eksempel er denne velsmakende pastaretten hvor pastaen har fått kledelig selskap av bacon og erter, og ikke minst den friske smaken av sitron som tar nesten enhver rett til nye høyder. Til ca 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
300 g | pasta , kokt etter anvisningen på pakken (ca.) |
100 g | bacon skiver, i store biter |
1 | sitron |
4 dl | (frosne) grønne erter (ca.) |
1/2 dl | pinjekjerner , ristet |
parmesan , i flak | |
olivenolje | |
maldonsalt | |
nykvernet pepper sort |
SLIK GJØR DU
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Tips til koking av pasta finner du blant annet her. Stek baconet til det er sprøtt, og la det renne av på litt kjøkkenpapir.
Skyll sitronen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint (kun det gule) med et zesterjern eller lignende.
Ha litt olje i stekepannen og tilsett erter og sitronskall. La det frese på lav varme i ca 1 minutt til ertene er opptinte og gjennomvarme. Tilsett pasta og bacon, og drypp over en god klunk med en god olivenolje, øk vamen bittelitt og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sitronsaft hvis du synes det trengs.
Server pastaretten med skavet parmesan og ristede pinjekjerner, og gjerne litt godt brød som tilbehør.
Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet i siste utgave av Tara Smak.
Enjoy!
Forrige utgave av Tara, ikke siste. 😉
Dette ble dagens middag- superenkelt og veldig godt!
Ja, pasta kan være en middagsredder, det har du helt rett i. Og til uka blir det nok en pasta middag på oss 😉
Dette falt virkelig i smak hos 4 åringen! Nå sitter han og ser på barneTV og spiser ertene som ble igjen på tallerkenen! 😉