Spagetti

Beregn 75-100 g tørket pasta (eller følg anbefalingen på pakken), eller 125-150 g fersk pasta pr. person.

 

Bruk en stor kjele og kok opp rikelig med vann, gjerne 1 liter vann pr. 100 gram pasta. Når vannet koker tilsettes saltet, ca. 10 gram (1- 1 ½ teskje) pr. liter vann.

 

Ha i pastaen og la vannet fosskoke uten lokk. Rør av og til de første par minuttene, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Bruk koketiden på pastapakken som utgangspunkt, men la smaken avgjøre om den faktisk er ferdig. Pastaen er ferdigkokt når den er “al dente”, det vil si at den har litt tyggemotstand. Fersk pasta trenger bare noen minutter koketid, avhengig av hva slags pasta du lager (se på oppskriften). Sil av pastaen i et dørslag og rør eventuelt inn litt olivenolje for ekstra god smak.

 

Ta gjerne vare på litt av kokevannet. Kokevannet inneholder stivelse som er ypperlig å tilsette i pastasausen for å jevne denne og gi den riktig konsistens.

 

Alle pastaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Skriv ut

Min Handleliste