Unfortunately, I do not have the capacity to provide individual menu suggestions to anyone who asks, but have tried to make the blog so you can easily find and assemble a menu. Take a look  here to read about how to put together menus and here  (section 2) where I’ve written more about how to find out on the blog.

All the menus on the blog have I collected  here . All the «three-month» of the month can be found here .

Unfortunately, I do not have much knowledge of wine (beyond what I like), and therefore I do not feel competent to give my tips to my recipes. I therefore recommend that you bring the menu / recipe at the Vinmonopolet and ask for tips there. Say what kind of wine you usually prefer and you will hopefully get tips that match both the dishes and your preferences. That’s what I do myself. At the Vinmonopolet they also have tips for non-alcoholic alternatives.

Mange spør meg om hva slags kjøkkenredskaper, og da spesielt hvilken kjøkkenmaskin, jeg benytter. Nå er det ikke slik at jeg har testet så mange forskjellige merker og modeller, bare to faktisk – og det er Kenwood og Kitchn Aid. Her er mine erfaringer med de to merkene.

Gjærbaksten går som en lek når du er blitt bortskjemt av en Kenwood kjøkkenmaskin som leverer hver gang. Jeg fikk min første Kenwood (major) i 1995, som ble pensjonert i 2012. Jeg benytter på mitt private kjøkken en Kenwood cooking chef, som i tillegg til å elte store brød- og bolledeiger også har induksjonsplate i bunnen som gjør at den lager julegrøt, risotto, supper og nesten det du måtte ønske. Du stiller inn temperaturen etter ønske, velger ønsket «røreprogram», setter på timeren og så gjør det meste seg selv. Jeg er veldig fornøyd med denne maskinen, men den er tung og ikke så veldig dekorativ, og derfor mest egnet til de største jobbene. På matverkstedet har jeg en litt enklere Kenwoodmaskin med en del ekstrautstyr. Den fungerer fint den også, men Kenwood cooking chef er likevel favoritten.

Jeg har også gått til anskaffelse av to Kitchn Aid-maskiner som får pryde kjøkkenbenken i matverkstedet og på hytta, og som jeg benytter til kakebakst og mindre gjærdeiger. Jeg synes den fungerer fint til dette bruket, men hadde jeg skulle valgt en maskin hadde jeg valgt en solid Kenwoodmaskin (men ikke nødvendigvis en med induksjonsplate).

Oppskriftene som du finner på bloggen er maten jeg lager til familie og venner. Jeg slipper stort sett å ta hensyn til spesielle dietter og allergier når jeg lager mat. Jeg har derfor liten kunnskap og erfaring med dette, og på grunn av det kan jeg ikke å gi råd om hvordan ulike oppskrifter kan tilpasses ulike dietter og allergier.

Men, siden de aller fleste rettene på bloggen lages fra bunnen av, kan de enkelt tilpasses ulike dietter dersom du har kunnskap om hvilke råvarer du kan benytte, og hva du eventuelt kan erstatte råvarer du ikke tåler med. Ta gjerne en titt på kommentarene under oppskriftene, for mange lesere legger igjen tips om ulike tilpasninger de gjør (fortsett gjerne med det). Jeg har samlet noen glutenfrie oppskrifter her.

På bloggen har jeg fokus på matglede og smak. De fleste rettene består av rene råvarer, grønnsaker og lite fete sauser, men jeg bruker også smør, rømme og fløte for smakens skyld. Når jeg baker bruker jeg alltid hvitt eller brunt sukker (eventuelt honning), men prøver å redusere sukkermengden så lenge det ikke går på bekostning av smak og konsistens. Du finner derfor ikke oppskrifter med stevia eller annen sukkererstatning på bloggen min.

Det er mange som spør om jeg kan beregne kaloriinnholdet/næringsinnholdet i oppskriftene mine. I oppskriftene mine har jeg fokus på matglede og smak, og har derfor ingen planer om å beregne og publisere dette. Du kan imidlertid selv regne ut kaloriinnholdet ved hjelp av matvaretabellen eller andre tilsvarende verktøy.

Ja, jeg har samlet alle «barnevennlige» oppskrifter her.

Med den nye nettsiden blir det slutt på automatisk utsending av innlegg pr. epost, men jeg vi i stedet tilby nyhetsbrev 2-4 ganger pr. måned. Mottakere av tidligere nyhetsbrev vil automatisk motta de nye nyhetsbrevene. Er du ikke abonnent fra før kan du registrere deg i skjemaet nederst på nettsiden.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet (se link nederst i nyhetsbrevet).

Jeg tar matbildene mine med Canon 5D Mark III eller Canon 70D kamera. Jeg benytter to Canonobjektiv til bildene mine, nemlig makro 60 mm og zoom 15-85 mm. Jeg bruker ikke blitz, men tar de fleste matbildene mine i dagslys.

SØK
Du finner den nye søkefunksjonen på HJEM, litt nede på siden eller ved å klikke på forstørrelsesglasset på høyre side i hovedmenyen. Her kan du skrive inn navn på rett eller hvilke ingredienser du ønsker å benytte. Ta for eksempel en titt i kjøleskapet, skriv inn tilgjengelige råvarer og få oppskrifter med nettopp disse råvarene. En funksjon som kan være med å bidra til redusert matsvinn!

I tillegg til å søke på samme måte som nevnt ovenfor, kan du også legge til og ekskludere ingredienser i INGREDIENSER og EKSKLUDER. Jeg vil imidlertid anbefale å bruke søkfeltene, da de gir det beste søkeresultatet. Videre har vi en arkivfunksjon under KATEGORI, hvor du finner en mer detaljert utgave av nedtrekksmenyen. Til slutt har du arkivfunksjonen KJØKKEN, hvor du får oppskriftene sortert etter land/område/smaker. Denne funksjonen er ikke oppdatert på alle oppskrifter enda, og sorteringen vil uansett bli ganske overordnet. Retter som er sortert under ASIATISK vil for eksempel ikke kun inneholde autentiske asiatiske retter, men også retter med asiatiske smaker/råvarer.

ARKIVFUNKSJONER
Du kan enkelt finne frem til oppskriftene via nedtrekksmenyen. Hold pekeren over OPPSKRIFTER i hovedmenyen, og nedtrekksmenyen med underkategorier vil komme frem. Dersom du klikker på OPPSKRIFTER får du også en visuell oversikt over hovedkategoriene i menyen. Den samme oversikten får du også i listen øverst i høyremenyen på alle oppskriftsider.

Nederst på siden finner du ARKIVET, hvor alle innlegg på bloggen er sortert etter måned og årstall.

OPPSKRIFTER OG ANDRE INNLEGG
På den nye siden er det nå to typer innlegg, oppskrifter og andre innlegg. Oppskriftene har gjennomgående blå knapper og ikonene – er søkbare og er også å finne i alle menyer- og arkivfunksjoner.

Andre innlegg (reisebrev, favoritter, menyer, artikler og oppskrifter fra 2007-2010) er dessverre foreløpig ikke søkbare, og kan kun finnes via arkivfunksjonene.

De aller fleste oppskriftene og innleggene fra den gamle nettsiden er overført til den nye nettsiden, med unntak av ukemenyer fra før uke 41/2016.

For en mer utførlig beskrivelse kan du ta en titt på BRUKERVEILEDNINGEN.

Klikk på feltet øverst i høyre hjørne «logg inn/registrering” og registrer deg med brukernavn/e-post og passord. Alle påloggede funksjoner på nettsiden skjer via nedtrekksmenyen øverst i høyre hjørne. Du kan lese brukervilkårene for siden her.

Have you forgotten your password? Click  here and receive a new password. You can edit your profile here .

Feel free to take a look here to read more about using the various features of the website.

Have you forgotten your password? Click  here and receive a new password. You can edit your profile here .

Yes, you can order my books from abroad and have them delivered to you.

In the Nordic countries you can order my books via CDON:

Otherwise, www.haugenbok.no also sends books abroad. You are my books  HERE , and the terms of delivery you find  HERE .

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.