Annonse

Matreise til Nice - Trine

Byen er kalt «Nice la Belle» som betyr «Nice – den vakre» og du forstår raskt hvorfor. Det helt spesielle lyset, den vakre stranden med den livlige strandpromenaden Promenade des Anglais, den sjarmerende gamlebyen, den livlige gaten Rue de France, arkitekturen, tradisjonelle kafeer hvor man møtes for en kaffe, shopping, og selvfølgelig mat, mat, mat! Torsdag den 7. mai 2015 setter jeg kursen mot Nice, for tre dager med god mat og drikke, matkurs, vinsmaking, sightseeing, shopping, latter og glede. Vil du være med?

På flyplassen blir vi møtt av norske Marianne, som er bosatt i Nice, og som vil lose oss gjennom programmet og ta oss med dit man ellers ikke finner frem på egen hånd.

Matreise til Nice -

Turen vil selvsagt ha hovedfokus på god mat og drikke, og vi kjører rett fra flyplassen til lunsj på den fantastiske bystranden.

Vi skal også på matkurs med sympatiske Rosa Jackson på den økologiske vingården i Bellet beliggende i åsene nord for Nice. Rosa forlot jobben som matskribent i en kanadisk avis og flyttet til Paris. Etter ti år i Paris, hvor hun skrev restaurantanmeldelser for en rekke guidebøker og magasiner startet hun for seg selv. I dag tilbringer hun mesteparten av sin tid i Nice hvor hun underviser i provençalsk matlaging. Vi skal lage en treretters lunsj sammen, som også blir lunsjen vår denne dagen.

IMG_9802

Vi skal også reise opp til den flotte middelalderbyen Eze Village. Fotomotivene er nesten uendelige og du får litt tid på egenhånd. Her finnes også små butikker for den shoppingglade.

Matreise til Nice -

Vi skal spise lunsj på Chateau Eza, et 5-stjerners boutiquehotell med stjernerestaurant. På den private terrassen har vi fantastisk utsikt over Côte d’Azur mens vi nyter en 4-retters lunsj med deilige viner til.

IMG_9843

Vi skal også besøke det sjarmerende Villefranche, ta en tur på markedet – og vi skal på vinsmaking.

Matreise til Nice - grønnsaker

Vi skal bo sentralt i sentrum i et lite familiedrevet hotell, i nærheten av spennende shoppinggater.

IMG_9797

Og vi skal selvsagt også spise middag på gode restauranter, på steder hvor lokalbefolkningen selv spiser. Hele programmet finner du HER.

Jeg var tidligere i år i Nice og har bodd på hotellet, hilst på Rosa og vært på stedene vi skal besøke. Guiden vår Marianne var hele tiden med, og jeg kan love en innholdsrik, hyggelig og begivenhetsrik tur! Jeg gleder meg! Blir du med?

Matreise til Nice -

Vi reiser torsdag den 7. mai på morgenen, med retur søndag den 10. mai på formiddagen. Prisen på turen er kr. 16 360 pr. person. Da er det meste inkludert, du kan lese mer om det her.

Du kan bestille turen hos KinaReiser HER. Dersom du har spørsmål knyttet til turen kan du kontakte KinaReiser på telefon 22 98 22 00 eller epost nihao@kinareiser.no.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.