Annonse

Beijing Himmelens Tempel 2

I samarbeid med KinaReiser vil jeg invitere deg med på en spennende reise til Beijing. Det vil bli fokus på mat, men uten at det går på bekostning av den obligatoriske sightseeingen – eller shoppingen, for den saks skyld! Vi blir godt tatt vare på av norsk reiseleder og lokale, engelsktalende guider.

Vi reiser fra Gardermoen den 18. september med retur den 25. september. Det er lagt opp til et spennende og variert program, og ikke minst mange gode og spennende matopplevelser. Her er programmet i korte trekk:

Vi reiser først til Den kinesiske mur ved Mutianyu. Det blir blant annet piknik på muren, før vi sjekker inn på The Schoolhouse, hvor vi også skal spise middag.

Kinareiser

Dagen etter blir det et lite nudelkurs, og deretter går turen til Beijing og Jianguo Hotel, som vil være basen for resten av turen.

I Beijing skal vi besøke både Silkemarkedet og det berømte nattmarkedet. På nattmarkedet tilbys mer enn hundre forskjellige delikatesser og man kan kjøpe alt fra karamelliserte jordbær på pinne, grillspyd, nudler og dumplings, og en hel rekke dyr og insekter, for den som liker den slags. Heldigvis får vi kyndig veiledning i de mange kulinariske spesialitetene, og vi får også smake på mange godbiter fra distriktene rundt. Etterpå blir det felles middag på restaurant.

Kinareiser

På dag 3 får vi muligheten til å bli nærmere kjent med filosofien bak det kinesiske kjøkken, og vi får også selv være med å lage noen kinesiske retter med kyndig veiledning av en lokal kokk. Kurset holdes i et koselig hus i et de gamle boligstrøkene, hutongene.

Kinareiser

Deretter går turen til Den himmelske freds plass, og rundt oss ligger også Folkets store hall, Maos mausoleum, Nasjonalmuseet og andre historiske bygninger. Vi fortsetter under bildet av Mao og inn i Den forbudte by. Jeg er sikker på at vi har mange inntrykk når vi oppsummerer dagen under den felles middagen på kvelden.

Beijing Forb by løver

På dag 4 er det pån igjen, og turen går da til Himmelens tempel sør i Beijing, og deretter til Perlemarkedet. Om kvelden skal vi se en pekingopera, som er en helt spesiell uttrykksform, som inkluderer fantastiske kostymer, overdådig ansiktssminke, akrobatikk, pantomime og dans, og ikke minst, for oss en litt uvant syngestil. På kvelden blir det felles middag.

opera 2

Dag 5 starter med frokost på Beijingvis, med kinesisk pannekake med egg, gressløk og saus, samt fersk soyamelk. Deretter skal vi besøke et 15 000 kvadratmeter stort matmarked med 500 boder og mat fra hele Kina. Jeg skal innrømme at jeg blir litt svett av å tenke på det, men blir beroliget av at vi skal ha med oss en lokal guide som kan vise oss det som er verdt å få med seg på et slikt sted. Deretter blir det litt ekstra tid til shopping, før vi møtes til avskjedsmiddag på kvelden.

Kinareiser

Tidlig neste morgen reiser vi hjemover igjen, full av inntrykk og med masse spennende i kofferten. Detaljert program finner du HER.

Turen koster fra kr. 14 695. Dette inkluderer reise, opphold, visum, all transport, inngangsbilletter og sightseeing ifølge programmet og de fleste måltidene. Visum kommer i tillegg. Turen arrangeres av KinaReiser, som har over 40 års erfaring med å sette sammen slike reiser. Med på turen blir det en norskspråklig guide og vi vil også i tillegg ha en engelsktalende kinesisk guide. (Dette er nærmere spesifisert her.)

Synes du dette høres spennende ut? Bli med da vel! Ta gjerne med deg en venn eller to, eller reis alene. Dette blir gøy!

Kinareiser1

Reisen bestilles via KinaReiser, se HER.

Er det noe du lurer på knyttet til turen kan du ta kontakt med KinaReiser på telefon 22 98 22 00 eller epost nihao@kinareiser.no.

Foto: KinaReiser

Dette innlegget er sponset av KinaReiser.

Oppdatert: Her er innleggene jeg har skrevet i etterkant av turen:

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Noe slik som dette har jeg ønsket meg lenge å vare med på! Deadline for påmelding? Hvor mange kan max. vare med i gruppen?

  1. Hadde vært koselig om du blir med! Jeg vet ikke hvor mange som maksimalt kan være med, annet enn at det minst må være 18 påmeldte. Alle praktiske forhold rundt turen administreres av Kinareiser, så du kan eventuelt ta kontakt med dem også (kontaktinfo i innlegget).

 2. Dette hørtes utrolig gøy ut! Hadde det ikke vært for at jeg bruker opp det meste av ferien min på bryllupsreise på Hawaii i år, hadde jeg definitivt meldt meg på!! Håper det kommer en ny sjanse en annen gang:)

  1. Bryllupsreise til Hawaii høres ikke så verst ut det heller da. Vi får satse på at det byr seg en ny anledning senere. Lykke til med bryllupsplanleggingen!

 3. For en fantastisk tur!! Det skal seriøst vurderes. Tidspunktet er litt problematisk, da jeg skal på ferie 28.09, men vi får se hva vi får til 🙂

 4. Har vært på en lignende tur i september i fjord. Var en helt fantastisk opplevelse. Mye nye smaker, lukter og opplevelser. Var på besøk i en hutong, der vi fikk hjemmelaget kinesisk mat, og det var en veldig annerledes opplevelse enn å gå på restaurant. Du kan bare glede deg, for dette blir nok en flott tur du seint vil glemme. Peking operaen håper jeg du klarer å ta med litt humor, for det høres ut som de holder på å pine et par katter oppå der. =) Et lite tips viss du ønsker, så er Silkedyner veldig billig der nede i forhold til hjemme. Koster ca 700 kr.

 5. Åh, det hadde vært noe!! Ble positivt overrasket over prisen også! Må blunke litt til mannen tror jeg ;p

  1. Du får blunke og friste med mye god kinamat på senhøsten. Håper jeg ser deg der, tror vi blir en veldig fin gjeng på tur – og opplegget virker veldig lovende! 🙂

 6. Tilbaketråkk: Kinatur med Trine!
 7. Hei,
  Hvor kan jeg finne alle rettene dere lagde hvis du har skrevet om de? Så du hadde postet innlegg og gongbao kylling, men vil gjerne lese de andre også! 🙂

  1. Jeg har skrevet to innlegg og lagt ut to oppskrifter etter turen, som er linket til i de to innleggene du viser til. Jeg har for ordens skyld oppdatert innlegget med linker, slik at du enkelt kan finne frem. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.