Annonse

bolsena

Matreisen til Beijing ble en stor suksess, og jeg har derfor i samarbeid med Jomfrureiser satt sammen en ny matreise, og denne gangen går turen til Italia og Bolsena. Bolsena er en italiensk perle akkurat der Umbria, Toscana & Lazio møtes. Vi reiser fra Gardermoen den 29. april med retur den 3. mai.

 

Vi skal bo på Casa Reminiscenza, som er et fullstendig renovert gjestehus som ligger vakkert til ved innsjøen Bolsena. Vingårder, frukt- og olivenhager omgir gården, og fra balkongene er det en fantastisk utsikt over Lago di Bolsena – den største og reneste vulkanske innsjøen i Europa.

 

Det er lagt opp til et spennende og variert program, med mange gode mat- og vinopplevelser. Vi skal blant annet besøke vingården Mazziotti, som ligger i en åskam med utsikt over Bolsenasjøen. Den anses som områdets beste vingård, og har vunnet flere priser for sine kvalitetsviner. Gården er familiedrevet av tredje generasjon og har sine egne vinmarker, profesjonelt produksjonslokale med flere ansatte og et eksklusivt hovedhus hvor de tar imot besøkende. Det er familien selv som tar imot oss og står for omvisning og vinsmaking på gården.

Bolsena

Vi skal videre få være med på kokkekurs på gjestegården Il Tesoro, som er en tradisjonell italiensk ”agriturismo” som består av gamle og tradisjonelle bygninger, restaurert og modernisert til dagens standard. Gården har flott beliggenhet på et høydedrag nord for Bolsenasjøen, akkurat i overgangen mellom Umbria og Toscana-distriktene. Familien driver oppdrett av storfe, og har egen utmark hvor det jaktes på villsvin og fasan. Gården har også egen produksjon av ost, olivenolje, speltmel, grønnsaker, og marmelade. Det er meget gode fasiliteter for kokkekurs på gården, og kurset vil bli holdt av innleide stjernekokker fra Boscole Etoile Academy.

Bolsena

Vi kan selvsagt ikke dra til Italia uten å være med på et pastakurs, og da går turen til vingården Madonatta del Latte ved landsbyen Sugano, nær Orvieto i Umbria-distriktet. Her driver de blant annet med modernisert vinproduksjonen, og lager i dag populære viner av høy kvalitet, samtidig som de tar imot besøkende på gården. Vi får omvisning på gården, vinsmaking og kurs i tradisjonell pastalaging sammen med familien, og deretter skal vi nyte herlighetene til lunsj.

 

Vi skal ellers blant annet på olivenoljesmaking, byvandring, vi skal dra på det lokale markedet med en lokalkjent og vi skal lage enda litt mer mat sammen. På deler av reisen har vi med oss en norsktalende guide. Og vi skal selvsagt også spise og drikke godt på gode restauranter, på steder hvor lokalbefolkningen selv spiser. Hele programmet finner du her.

Bolsena

Prisen på turen er kr. 12 995 pr. person. Det er plass til 15 på reisen, og det er bare kvinner som kan melde seg på Jomfrureisers reiser. Hva som er inkludert i denne prisen er nærmere spesifisert i programmet. Jeg gleder meg! Blir du med?

 

Du kan bestille turen hos Jomfrureiser HER. Dersom du har spørsmål knyttet til turen kan du kontakte Jomfrureiser på telefon 67 55 80 80 eller epost jomfru@jomfrureiser.no.

 

Foto: Casa Reminiscenza. Du kan se flere bilder fra Casa Reminiscenza HER.

 

(Dette innlegget er skrevet som del av mitt oppdrag for Jomfrureiser.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.