
I dag kan jeg by på en deilig potet- og eplesalat, som blant annet er ypperlig tilbehør til spekemat. Til ca. 4 porsjoner trenger du:
Annonse
Ingredienser
500 g | kokte og avkjølte poteter, i terninger |
1 | eple , i terninger |
3 | vårløk , finsnittet |
200 g | lettrømme |
2 ss | majones |
2 ss | sennep med honning |
1-2 22 | sitronsaft |
1/2 ts | sukker (ca.) |
salt og nykvernet sort pepper | |
gressløk eller spirer |
SLIK GJØR DU
Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. La dem avkjøles helt og del dem deretter opp i jevnstore terninger. Ha potetbitene i en bolle sammen med eplebitene og vårløken. Rør sammen lettrømme, majones og sennep, og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper. Ha dressingen over potetblandingen og vend det hele forsiktig sammen. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Vend inn spirer eller finsnittet gressløk helt til slutt.
TIPS
- Har du ikke sennep med honning kan du benytte vanlig sennep og eventuelt smake til med litt honning.
- Bytt gjerne ut 150-200 gram av poteten med sellerirot, som kokes mør sammen med poteten.
- Prøv gjerne denne oppskriften som forrett eller fingermat: lag rugbrødchips som toppes med potetsalaten, spekemat og litt sennep.
VELBEKOMME!
Publisert 4. 12. 2014
Smaker det speka lammelåret som fenalår?
Tinds speka lammelår er laget av lam, og har ikke den samme stramme smaken som du ofte får ved fenalår. Jeg er ikke så begeistret for fenalår, men dette er mye mildere på smak – og falt veldig og smak hos meg i alle fall.
Kan denne lages dagen før den skal serveres?