Denne godbiten fikk virkelig ben å gå på da den ble servert ute på terrassen sist helg. En frisk og dekorativ formkake, med smak av sitron og knasende gode valmuefrø, både inni og utenpå. En ypperlig kake å feire helgen og første sommerdag (lørdag) med. Finn frem:

Annonse

Ingredienser

Formkaken

4 egg
100 g sukker
3/4 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
225 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 klype salt
5 ss sitronsaft
2 ss valmuefrø
1,5 sitron , skall av

Sitronglasur

200 g melis
1/2 sitron , saften av (ca.)
1/2 sitron , skall av (ca.)
valmuefrø

SLIK GJØR DU

 

Pisk sammen egg, sukker og olje til massen blir lys. Ha i sitronsaften og rør sammen. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og bland røren forsiktig sammen. Vend inn valmuefrø og revet sitronskall med en slikkepott til slutt.

Hell røren i smurt kakeform. Jeg benyttet en (smurt) savarinform (kakeform med hull i midten) på 24 cm i diameter. Stek kaken ved 180 grader (midt i ovnen på over- og undervarme) til den er ferdigstekt, etter ca. 30 minutter. Skal du benytte vanlig springform bør du gå ned noe i størrelse på formen, feks. 20-22 cm i diameter. Følg med mot slutten av steketiden og sjekk med en fyrstikk eller trepinne om den er ferdig. Dersom det ikke sitter fast røre på pinnen er kaken ferdigstekt. La kaken avkjøles på rist noen minutter, før du forsiktig hvelver den ut fra savarinformen.

Rør sammen melis og sitronsaft, til du får en glatt og passe flytende glasur. Fordel glasuren oppå kaken og strø valmuefrø og strimlet sitronskall over.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine. Kan denne lages i en vanlig brødform? i såfall skal jeg halvere røren og hvordan tror du steketiden blir, sånn ca? 🙂

  1. Du kan fint lage den i vanlig brødform. Steketiden vil kanskje være omtrent den samme, men det må du se an. Lykke til!

 2. Hei!
  Har bare en sitron hjemme og det står 1.5 sitron skal går det annen med en sitron eller må jeg vente til man og kjøpe en sitron til??

  1. Du trenger to sitroner i denne oppskriften dersom du skal lage både kake + glasur. Da blir nok en sitron litt i minste laget. Skal du kun lage kaken går det nok bra dersom sitronen din er stor og saftig. Lykke til!

 3. Hei!
  Sist helg forsøkte jeg denne oppskriften (hadde noen valmuefrø som trengte å brukes), men den ble skuffende, for å være ærlig..
  Fulgte oppskriften, og den ble overraskende tørr – allerede samme kveld. Og volummessig ble det kun nok til èn brødform, måtte skrape røren av bakepapiret i den ene formen. Skjønner ikke hvordan volumet kunne bli så lite, og at den ble så tørr??
  På forhånd takk for hjelpen! 🙂

 4. Hei, det er ikke mulig å få tak i 24 cm form med hull i, er du sikker på at det er 24 cm du brukte og ikke 26 ?

  1. Er ganske sikker på det, formen er gammel (og er på hytta, så får ikke dobbeltsjekket akkurat nå).

 5. Denne kaka er ikke søt nok. Alle andre sitronkakeoppskrifter jeg har sett har ca like mye sukker som mel, og det burde denne også hatt.

  Jeg lagde den uten å tenke over det, og angret etterpå. Den smaker rett og slett veldig lite siden den ikke er søt nok. Finn heller en annen oppskrift hvis du vil ha sitronkake 🙂

  (Jeg pleier ofte å bruke mindre sukker enn det står i oppskrifter til og med, så hør meg selv om du ikke er glad i alt for søte ting ;))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.