Det er ikke mye som smaker bedre enn en god kylling curry på en kald vinterkveld. Og har du først smakt denne er det nok ikke siste gangen.

Annonse

Ingredienser

KYLLING CURRY

2 løk i tynne båter
2 røde paprika i biter
3-5 fedd hvitløk finhakket
1 ss ingefær revet (ca.)
1-2 røde chili finhakket
2 ss rød karripasta (ca.)
2 bokser hermetiske tomater , hakket
1 kg kyllingfilet (ca.), i terninger
1 ss garam masala
salt og pepper
2 dl vann
2 dl matyoghurt (ca.)
frisk koriander

TILBEHØR

basmati ris kokt etter anvisningen på pakken
grønn salat med tomat og agurk
nan
eventuelt litt yoghurt

SLIK GJØR DU

Kylling curry

 

Fres løk og paprika i litt smør eller olje, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, ingefær, chili og karripasta og la det frese med ca. ett minutt under stadig omrøring. Ha i de hermetiske tomatene og la sausen småkoke mens du gjør klar kyllingen.

Krydre kyllingbitene med garam masala, salt og pepper. Brun kyllingkjøttet i to omgangen i en stekepanne. Ha kyllingen og vannet i tomatsausen, og la det stå å putre på lav varme til kyllingen er gjennomstekt. Rør inn yoghurten rett før servering eller server den ved siden av.

Gi retten et dryss med frisk koriander og sett gryta på bordet. Serveres med nykokt ris, nan og gjerne en grønn salat til.

 

Denne oppskriften rekker til 4-5 porsjoner.

 • Karripasta kan kjøpes i velassorterte dagligvareforretninger eller etniske butikker, og består gjerne av friske krydder som er knust/støtt i en morter til en jevn og hot pasta. Du kan fint lage rød karripasta selv med litt rød chili, ingefær, sitrongress, hvitløk, limesaft og olje.
 • Garam masala er en indisk krydderblanding, som tradisjonelt består av sort pepper, chilipepper, koriander, muskat, spisskummen, kanel, nellik og kardemomme. Du får kjøpt garam masala i velassorterte dagligvareforretninger og i etniske butikker.
 • Prøv deg frem i forhold til hvor sterk curryen din skal være. Vær obs på at ulike sorter karripasta har ulik styrke, så smak deg frem. Blir det for sterkt kan du tilsette mer yoghurt eller servere yoghurt ved siden av.
 • Når du skal varme opp yoghurt, kan du blande inn litt maisenna eller hvetemel for at den ikke skal skille seg. Pass på at ikke retten fosskoker etter at yoghurten er tilsatt.
 • Hakkede (usaltede) cashewnøtter er også godt tilbehør til denne retten.

Håper det smaker!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine – takk for fantastisk mye og god inspirasjon! Satser på å smake kyllingen – en annen av dine retter som har blitt en favoritt hjemme hos oss – er tikka-kyllingen din. Er denne like god – er det bare å glede seg.

  Hilsen Tjodunn

 2. Nå har vi nettopp spist denne og hele familien var enig i at dette var en vinner!!!
  Store og små slikket tallerkenen! 😀

  Og vi har rester til i morgen!!!

 3. Hei. Hva slags løk er det snakk om i begynnelsen av oppskriften? Og får man kjøpt curry paste på vanlig butikk? Hva er garam masala? Får man kjøpt det i vanlig butikk?

  Hilsen meg som er ganske ny i matverden. Hehe

  1. Jeg bruker vanlig gul løk.

   Har skrevet litt om krydderblandingene helt til slutt i innlegget, håper det kan være til hjelp. Lykke til!

 4. Hei!

  Denne skal testes.
  Jeg er allergisk mot paprika (ikke chilli). Kan du tenke deg en annen grønnsak/frukt som kan passe i curryen i stedet for?

  Takk for gode oppskrifter. Den siste jeg prøvde var eltefritt valnøttbrød. Nam.

  Vennlig hilsen Tove

 5. Knallgodt! Takk for herlig middagstips på en ellers kald og mørk mandag! Ble minstemanns nye favorittmiddag 🙂 og alle vi andre er glade for det for nå var vi lei all mas om risgrøt 🙂

 6. Hei Trine
  Vil du anbefale denne til små mager? 1-2 åringer? Hvilke triks kan man ev gjøre for at middagen blir mildere?

  1. Det kommer helt an på de små magene og hvor sterk du lager retten. Jeg lager ikke retten så veldig sterk pga 5 åringen vår, og rører som regel inn litt ekstra yoghurt i hans porsjon slik at den blir ganske mild – og serverer masse agurk som tilbehør (han elsker agurk).

 7. Lagde denne i går. Men m madras curry paste, for det var det jeg hadde i kjøleskapet. Tok bare en ss, skulle servere til barn.. Jeg kjørte også grønnsakene med stavmikser før jeg hadde oppi kyllingen.. Har barn som ikke liker kokte grønnsaker, og når jeg lager gryteretter er dette min metode får å ihvertfall den dagen få i dem fem om fagen…. Det ble supert, barna spiste og han ene sa : «mamma, du er veldig flink til å lage god mat». Da må man vel si seg fornøyd?! Jeg burde kanskje ha gitt deg Trine litt cred for oppskriften også 😉

  1. Det er det all grunn til å være fornøyd med. Og for meg er det cred nok at du deler historien her på bloggen. Håper du finner mer inspirasjon her på bloggen til nye matgleder som du kan dele med den herlige familien din! 🙂

 8. Det eneste garam masala jeg har funnet her jeg bor, er santa Marias India garam masala ginger & cayenne spice mix. Jeg antar at det ikke er denne?

  1. Det er vanskelig for meg å si. Du må se etter hva krydderblandingen din inneholder, og sammenligne det med det jeg har skrevet avslutningsvis i innlegget. Lykke til!

 9. Denne var nydelig, og veldig lettvint til curry å være. Et tips, jeg hadde glemt å kjøpe garam masala, så jeg googlet oppskrift på garam masala, og vi endte opp med å lage vår egen, og det ble KJEMPEGODT! Skal alltid lage egen garam masala fra nå av.

 10. Bruker du thailandsk curry paste i denne retten ( feks santa maria, som man finner i de fleste butikker) eller finnes det ogsaa indisk roed karripasta…?

 11. Hei og takk for deilig oppskrift! Denne er utmerket til «Crock Pot»-en / Slowcooker, som jeg brukte. Jeg gjorde som oppskriften men etter at tomatene var tilsett, tok jeg potten fra kokeplaten. Stekte kyllingen så vidt og varmet da alt på «1» i 6,5 timer. Neste gang tilsetter jeg ikke vannet (blit ellers litt for vått, men smaken var deilig); tilsatt yoghurt på slutten.

 12. Hei 🙂

  Gleder meg til å prøve denne i kveld!

  Har et spm: Vet du om det er forskjell på indisk og thai curry paste? De fleste som selges på butikkene er thai-varianten… Hvilken pleier du å kjøpe?

 13. Denne retten var en suksess hos meg. Selv min mor som ikke er så begeistret for hot likte denne!! =)

 14. Lagde denne på hytta i dag. Endelig temperatur til kjøkkenaktivitet. Manglet noe,så curry paste ble byttet med Kashmiri Masala paste, og Haram Masala med Tandoori Masala. Nan brødene etter oppskrift. Alt smakte aldeles nydelig.

 15. Lagde denne på båttur, passet godt en regnfull dag 🙂 Ble kjempegod, akkurat passe sterk. Hadde heldigvis litt igjen til kvelds!

 16. Er det forskjell på Indisk og Thai currypaste? Er sikkert noe forskjell, men til denne retten. Kan alt brukes?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.