Min kjære Viggo hadde med seg en raclette inn i «boet», men den har dessverre ikke blitt brukt så mye pga at jeg har manglet inspirasjon til hva som kan anrettes på det store beistet som okkuperer hele spisebordet. I går børstet vi støvet av racletten og gjorde et nytt forsøk, som var veldig vellykket – og vi fikk en lang og koselig middag på vår første vinterferiedag. Vi hadde følgende på racletten:

Poteter, små kokte poteter delt i tykke skiver
Brokkoli, lettkokt
Entrecôte, skåret i terninger
cherrytomater
sølvløk
I osteskålene hadde vi vellagret Norvegia og Port Salut.
Som tilbehør hadde vi chilisaus, foccacia – og en god spansk rødvin.
Enjoy!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Raclette er helt nydelig og stammer fra Frankrike. Den originale "måten" å servere det på er spekemat. Da tar en port salut eller annen raclettost, eller smaksrik ost etter smak i osteskålene. Annet tilbehør er kokt potet (gjerne nypotet) og aspargis og sylteagurk. Vi bruker tzatziki til. Kaldt, duggfriskt øl smaker også helt fortreffelig til! 🙂 (hilsen en erfaren raclette spiser)

 2. Tusen takk for gode tips om tilberedning av mat på racletten. Jeg skal jammen prøve med spekemat, og det tilbehøret du foreslår! Trine 😉

 3. Vi bor i Sveits og her spises det mye Raclette i vintersesongen.
  Da med egen raclette ost (natur, med sort pepper, med hvitløk), kokte små poteter, sølvløk, gul løk i tynne ringer, cornichons og eventuelt salami i striper. Gul løk og salami kan puttes til steking/smelting sammen med osten og så helles over potetene.
  Her drikkes det varm te eller hvitvin til for å fordøye osten bedre.

  Èn guete!

 4. Jeg elsker raclette!

  Vi bruker marinert ytre/indrefilet av svin,oppskåret i tynne medaljonger, paprika,løk og ridderost som vi smelter i skålene (og har over potetene og kjøttet på tallerkenen).
  Som tilbehør har vi råstekte poteter (med salt,pepper,aromat og olje), dampet brokkoli og rødvinssaus- Anbefales på det varmeste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.