En enkel og rask pastarett, med mange gode smaker. Perfekt sommermat! Til 3 trenger du omtrent:

1 rødløk, i tynne skiver
100 gram spekeskinke (i tynne strimler)
ca 8 soltørkede tomater, i små biter
ca 1/4 chili, finhakket (smak til)
ca 1 dl kyllingkraft
ca 1 dl kremfløte
ca 75 gram gorgonzola, i biter
persille (eventuelt basilikum), finhakket
pasta linguine (3 porsjoner)
Fres rødløk i litt olje til den blir blank og myk. Ha i chili og skinke, og stek til skinken er sprø. Tilsett de soltørkede tomatene mot slutten av steketiden. Tilsett kyllingkraft og la det hele putre til kraften er nesten kokt inn. Tilsett fløten, rør det hele sammen og varm opp det hele mot kokepunktet.

Kok opp pastaen etter anvisningen på pakken. Rør sammen pastasausen og pastaen, og tilsett gorgonzolaost og hakkede krydderurter til slutt. Har du ikke gorgonzolaost kan du fint benytte annen blåmuggost, for eksempel norzola.

Serveres med godt brød, for eksempel foccacia.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!Jer ikke så veldig glad i blåmuggost. Er det en annan type ost jeg kan bruke? Hva anbefaler du?

  2. Hvis du ikke liker blåmuggost kan du droppe det, og heller ha på noen flak fersk og god parmesan. Det er godt det også! Lykke til!Trine 😉

  3. Dette har i flere år vært en sikker vinner hos oss. Oppskriften finnes i boka "Pasta" av trioen Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley og Paul Løwe. Boka anbefales!

  4. Det kan nok tenkes at denne oppskriften i utgangspunktet har sitt utspring fra en av denne forfattertrioens mange kokebøker, for de er blant mine favoritter! Trine 😉

  5. Dette er en av mine favoritter også!Og det trengs strengt tatt ikke krydres noe heller, for ingrediensene gir alle masser av smak. Deilig!Så flott bloggen din er!

  6. Denne er nå lagret som hurtiglink på iphonen min. Kjapt å lage og utrolig god smak. Vi brukte Strandaskinke og det ble i overkant mye salt, så neste gang blir det en annen spekeskinke. Ingrid

  7. wow.. sjekker du min hver dag sjekker jeg din to ganger 😛 haha.. fin blogg.. men kan du lage indisk/pakistansk. Hvis du kan (utfordring) lag "Beryani". Flere nasjoner som Iran, India, Pakistan etc. har denne retten. Trenger du oppskrift?Bloggen min: http://innsiktogutsikt.blogspot.com

  8. Aon; Jeg har lite indisk og pakistansk mat på reportoaret, men jeg er stadig på jakt etter noe nytt, så kanskje det kommer en oppskrift en gang? Følg med! Trine 😉

  9. Tilbaketråkk: Hehehehelg « Solrun
  10. Dette var veldig godt! Vi hadde aldri smakt blåmuggost før, så var skeptisk, men det passet utrolig godt til retten! Du lager så mye godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.