Vesle Markus kom hjem fra sykehuset mandag og på tirsdag banket mormor, onkel Mathias på 14 måneder og «bestefar» på døra, med pakker og rykende fersk kake. Hovedpersonen gjorde ikke stort ut av seg der han sov under hele besøket, men lot seg villig beundre av en stolt mormor og en forundret onkel som lurte fælt på hva storesøster Anette hadde fått i hus.

Besøket ble tatt «på sparket», og kake må man jo ha med på barselbesøk. Og det er ikke alltid så enkelt å trylle frem i en fei på travleste ettermiddagen når mormor også er småbarnsmor! Valget falt derfor på opp-ned kake, fordi det er raskt og lage og veldig godt! Dessuten hadde jeg bringebær i fryseren. Kaken kan selvfølgelig også varieres med andre typer bær.

Du trenger:
250 gram smør
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
ca 300 gram friske eller frosne bær
melisdryss

Rør smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen og bland godt sammen. Ha i siktet hvetemel blandet med bakepulver og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott. Hemmeligheten bak et godt resultat er at deigen ikke arbeides for mye.
Hell bærene i en smurt sprinform, ca 24 cm i diameter, og hell deretter røren over. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca 30-40 minutter eller til kaken er ferdig. Hvis du bruker frosne bær trenger kakene litt lengre steketid enn med friske eller tinte bær. Følg med mot slutten og stikk en kakenål i for å se om kaken er ferdig stekt. Kaken smaker best hvis den er litt «rå» i midten.
Avkjøl kaken på rist og hvelv den deretter på et kakefat. Gi kaken et melisdryss rett før servering. Serveres med vaniljeis, vispet kremfløte eller vaniljekesam.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. For et nydelig lite nurk. Gratulerer med familieforøkelsen. Denne kaken ser utrolig god ut, så den må prøves snarest 🙂 Takk for oppskriften

 2. Markus hilser og sier at han tror det er kaka som gjorde susen for melkeproduksjonen… 😉 Han likte den veldig godt, og det gjorde mammaen hans også! 🙂

 3. Denne kaka var veldig god. Jeg supplerte med litt solbær også. Takk for oppskrift som kommer til å bli brukt flere ganger. Nydelig med vaniljeis til.Hilsen Camilla

 4. Denne var kjempegod!

  Her ble det blanding av bringebær og bjørnebær og bare 1/3 dels porsjon siden jeg kun hadde ett egg.
  Jeg spiste alt selv…. :O

 5. Hei!
  Fint å finne oppskrifter på kaker med frosne bær – vi har både bringebær og blåbær i fryseren, så jeg tror jeg skal prøve med en mix av disse!
  Men: Tror du det blir OK om jeg baker kaka på fredagskvelden når jeg skal servere den lørdag kveld? Evt lunke litt på den før servering, eller blir det bare griseri kanskje..? (Blir litt travelt på lørdagen med alt som skal gjøres samme dag som vi skal ha middagsgjester, men dumt hvis kaka taper seg mye fra en dag til en annen også.)
  Vennlig hilsen Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.