Mange har spurt meg om hva slags kjøkkenredskaper jeg anbefaler og hva som er mine favorittdingser på kjøkkenet. Jeg synes ikke alltid det er så enkelt å svare på, for det vil jo ofte bero på ulike behov og preferanser, og så er det jo heller ikke sånn at jeg har testet ut alt som er på markedet. Men jeg har etter hvert fått noen favoritter, og her er favorittene i 2013 (i uprioritert rekkefølge):

 • Mine favorittkniver er fortsatt fra Global. De er skarpe, slanke og lette å jobbe med. Dessuten liker jeg designet veldig godt, og det er jo heller ingen ulempe.

global kniver

 • Selv om jeg en gang iblant prøver meg på noen fargerike sprell, så ender jeg stort sett alltid opp med hvitt servise, for jeg synes at maten skal få spille hovedrollen på tallerkenen og ikke krusseduller og denslags. Her er det stilrene og solide servicet Pillivuyt, som er min absolutte favoritt – både når det skal dekkes på til hverdag og til fest.

2011 - Matbilder - 8 AUGUST 21

 • Når det kommer til kasseroller og panner tyr jeg ofte til Mauviel, og spesielt den anvendelige sautépannen som jeg benytter nesten daglig til for eksempel sauser og sautering av grønnsaker. Ellers er stekepannen fra Mauviel også en favoritt.

5212.20

 • Etter at jeg fikk mitt første Le Creusetprodukt på kjøkkenet har jeg vært frelst. En absolutt favoritt er jerngryten som er et must til eltefrie brød og kjempefine til gryteretter. Grillpannen gjør også at det er en fryd å «grille» mat innendørs.

le creuset

 • Gjærbaksten går som en lek når du er blitt bortskjemt av en Kenwood kjøkkenmaskin som leverer hver gang! Jeg har i dag en Kenwood cooking chef, som i tillegg til å elte store brød- og bolledeiger også har induksjonsplate i bunnen som gjør at den lager julegrøt, risotto, supper og nesten det du måtte ønske. Du stiller inn temperaturen etter ønske, velger ønsket «røreprogram, og setter på timeren, og så gjør det meste seg selv. Jeg er veldig fornøyd med denne maskinen, men den er tung og ikke så veldig dekorativ, og derfor mest egnet til de største jobbene. Jeg har derfor også gått til anskaffelse av en Kitchn Aid som får pryde kjøkkenbenken min, og som jeg benytter til kakebakst og mindre gjærdeiger. Jeg synes den fungerer fint til dette bruket, men hadde jeg skulle valgt en maskin hadde jeg valgt en Kenwood (og ikke nødvendigvis en med induksjonsplate).

70462_8268_Kenwood_productimgmixer-lt

 • Microplanes produkter har etter hvert blitt et must og er i daglig bruk på mitt kjøkken. Her er det det enkle rivjernet det jeg benytter mest, men også den nye eliteserien med «oppsamlingskåler» som i tillegg er beskyttelseslokk og målebeger er også ofte i bruk. Når vi skal rive ost er det «Pyramiderivjernet» som gjør jobben.

microplane

 • På kjøkkenbenken har jeg en stor skål med røreredskaper og lignende, men den jeg benytter aller mest er røreskjeen Profi Plus fra WMF.

 1873056030

 • En stavmikser er et must på kjøkkenet, og her er Bamix min favoritt.
 • Lesere av bloggen har kanskje også lagt merke til at jeg har en forkjærlighet for produkter fra Iittala, og de siste par årene har jeg falt pladask for glassene i serien Essence.

pizza med sitronmarinert kylling

Hva er din kjøkkenfavoritt?

(For ordens skyld: dette innlegget er ikke sponset. Enkelte av produktbildene er hentet fra produsentenes hjemmesider.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Så bra innlegg! Ser at vi har mange av de samme favorittene, særlig kjøkkenkniven min fra global og kenwooden min setter jeg utrolig stor pris på! Jerngryte fra Le Creuset står øverst på ønskelisten, gleder meg til å få en i hus 🙂

 2. Jeg har også Kenwood kjøkkenmaskin hjemme og på hytta. De er veldig bra, men ikke på maling av mandler og nøtter mm på hurtigmikseren. Jeg må derfor kjøpe meg en blender i tillegg, har du/evt andre en anbefaling på hva som er best på markedet?

  1. Hei! Ang. maling av mandler og kenwood: heg har kjøpt mandelkvern som tilleggsutstyr til kenwooden min. Den fungerer kjempegodt og kan i tillegg brukes til å raspe f.eks. gulrøtter på. Koster ca 1000 kr og må sannsynligvis bestilles på butikken der de selger kenwooden.

 3. Jeg har i «alle år», dvs. i over 30 år, hatt en Bosch kjøkkenmaskin som sårt trengte utskifting. Nå har jeg en Kenwood major titanium, KM020, som jeg hadde store forventninger til. Jeg bruker kjøkkenmaskinen veldig mye til brødbakst og annen gjærbakst, men er veldig skuffet over at den ikke «tar med seg» deigen fra kanten på bollen slik at jeg stadig må stoppe maskinen for å ta en runde med slikkepotten for at alt skal bli eltet med. Dette når jeg bruker eltekroken. Kanskje jeg skulle prøvd K-kroken?

  1. K-spaden tar bedre med seg fra kantene, men jeg synes deigen blir bedre med eltekroken. Da hjelper jeg heller litt til med slikkepotten;)

  2. Jeg har ikke opplevd det samme problemet som deg. Er enig med Cecilie at du bør benytte eltekroken til gjærbakst. 🙂

   1. det finnes en nøkkel som du stiller inn hvor langt ut de ulike krokene skal gå, bruk den, da vil du få med alt:) Les bruksanvisningen for hvordan det gjøres

 4. Hei! mine favorittprodukter er helt klart min ekskede Kitch`n Aid maskin og blender. Jerngryta mi fra Le Creuset og min keramiske stekepanne fra Høyang Polaris er også verdt å nevne. Klem

 5. Jeg er også kjempe glad i kenwooden min, selv om den ikke er så fancy som din. Og på tross av fraværende dekor apeal, får den stå fremme på kjøkkenbenken min;)

 6. Hei! Jeg ønsker meg en jerngryte fra le creuset. Har planer om å bruke den både til brødbaking og til middager.
  Den du bruker til dine brødoppskrifter, er den på 4,2 liter?
  Tusen takk for en fantastisk flott blogg! Jeg har laget veldig mye mat herfra siden jeg oppdaget den for snart 4 år siden : )

  1. Jeg mener at min er 24 cm i diameter. Har dessverre ikke muligheten til å sjekke hvor mye den rommer akkurat nå.

 7. Jeg har hatt min Kenwood i 5 år, og jeg ble utrolig skuffet første gang jeg brukte den, men tenkte at «den er vel bare sånn»… Og nå har plutselig 5 år gått uten at jeg har gjort noe med det.

  Den står ikke støtt, men hopper rundt på benken (må holde den fast ved elting av selv små deiger) og den bråker fryktelig (barna rømmer kjøkkenet).

  Er det slik maskinen er, eller har jeg vært veldig uheldig?

  1. Jeg har ikke hatt slike opplevelser, men nå er min maskin ca 13-14 kg da… Også den gamle var stabil, med mindre det var veldig store deiger.

 8. Min favoritt er <3 Kenwood <3 Det var den første "store tingen" jeg kjøpte meg da jeg ble voksen, og den har gått jevnt og trutt siden. Kenwooden står alltid framme, klar til en deig eller en smoothie 🙂 Familien min mobber meg fordi jeg er så glad i den maskinen, men de er samtidig veldig happy når det står noe godt på bordet foran dem, produsert ved hjelp av gode, gamle Kenwood 😉

 9. Tänk att det är så kul med fina bra grejer i köket! Antar att du är lika glad som jag i att gå in köksbutiker – där går jag helt i spinn. Sist lade jag band på mig själv och kom hem med «bara» en silikonbakmatta i klarrött som funkar alldeles utmärkt! Och Globalknivarna älskar jag också!
  Har du varit på affären Deshillerin i Paris? En helt oemotståndlig gammeldags köksgerådsaffär där de har allt för hemmakock och restaurang, som jag skrivit om tidigare.
  Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

 10. Jerngryte fra Le Creuset er på tilbud hos designforevig-kjeden nå. Kjøpte en i dag og skal snart prøve meg på eltefrie brød.

 11. Flott innlegg! Sjølv om eg gjerne skulle hatt en kitchn aid til pynt og pryd så bytta eg aldri ut min Kenwood major! Etter at papsen min justerte litt på høgda mellom spadane og bollen er den perfekt og får med alt i botnen også. Einaste eg kunne tenke meg måtte vere helletut og handtak på bollane. Ellers ønska eg meg bakestein 🙂

 12. Jeg også elsker min KitchenAid – men har til gode å bake noe særlig med den. Den er litt liten! Men jeg har lyst å kjøpe mer tilbehør til den – hvor er beste plassen å handle på? Hvilket utstyr er uunnværlig?

 13. Hei!

  Ser at du bruker en sautépanne av rustfrittstål og lurte egentlig litt på hva fordelene med det er. Har en teflonstekepanne hjemme, og lurer i tillegg på om man kan deglaze og lage sauser med teflonstekepanne.

  Hvis ikke; Vet du hvor man kan få tak i en grei sautépanne av rustfrittstål til en rimelig penge? Som student går ofte ikke pengene til førsteklasses kjøkkenutstyr.

 14. Jeg skal kjøpe meg kjøkkenmaskin, og valget har falt på Kenwood. Nå er det store spørsmålet; med eller uten induksjonsplate; altså «Cooking Chef» eller «Major Titanium». Hvilken maskin ville du gått for av disse to? Ser du skriver at du har Cooking Chef. Har du hatt noen problemer med den..? Har søkt litt rundt på nettet, og funnet noen engelske sider som skriver at noen opplever «feilmeldinger/error». Er dette noe du har opplevd?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.