kokeboktips 2013

Kokeboksamlingen min begynner å ta stor plass her hjemme, og røper at jeg er nok er litt over gjennomsnittet glad i å lese om og å lage mat. Det å få en ny kokebok mellom hendene er alltid spennende, og av og til dukker nye favoritter opp. Min kokebokfavoritt denne høsten er selvsagt, sånn i all beskjedenhet, TRINES MAT. Tenk å ha alle sine egne favoritter samlet mellom to permer!

Men jeg har også fått noen andre favoritter, som gir ny kunnskap og nye ideer, og med flotte bilder som frister og inspirerer. Slik som for eksempel disse seks kokebokene som er nye av året, og som etter min mening er gode julegavetips til både erfarne og uerfarne kjøkkenskrivere. Her er de, i tilfeldig rekkefølge:

 

1. SLIKKEPOTT av Lise Finckenhagen (kr. 349)

slikkepottSlikkepott byr på nærmere 100 delikate og fristende oppskrifter på kaker, paier, terter, muffins og mye annet bakverk. I tillegg byr Lise på flere nyttige basisoppskrifter, gir deg gode råd om ingredienser og utstyr, og tips til hvordan du kan dekorere kakene dine. Boken inneholder flotte og fristende bilder av Christian Brun. En kjempefin kokebok med «vann-i-munnen-garanti» og min absolutte favoritt denne høsten. Har du prøvd oppskriften på brownie med oreokrem skjønner du hva jeg mener. Et ypperlig julegavetips til kakemonser og bakeglade! Eller sett den opp på ønskelisten først som sist!

 

2. WOW! av The flying culinary circus (kr. 349)

wowDe fire toppkokkene i The flying culinary circus deler i denne boken sine enkleste, hemmeligste og beste triks som gjør deg til en bedre kokk – og vil få gjestene dine til å føle seg som det absolutte midtpunkt og huske akkurat ditt selskap – for alltid. Her får du tips om imponerende menyer til nesten enhver anledning, som for eksempel glamkveld, skikveld, fotballkveld, ubudne gjester, kaffeslaberas, gourmetkveld eller åpent hus. Du får også råd om hvordan du kan finne riktige råvarer, kjøkkenutstyr, borddekking og partytriks for å skape en helhetlig opplevelse rundt måltidet. Et ypperlig julegavetips til deg selv – eller til matglade venner som du gjerne vil inviteres hjem til og som kanskje trenger litt ekstra inspirasjon?

 

3. NOE GODT HVER DAG av Andreas Viestad (kr. 349)

Noe godt hver dagAndreas Viestads nye kokebok inneholder mer enn 365 oppskrifter, ideer og tips for god, lettvint og bærekraftig hverdagsmat. Så her skal det være noe godt for hver dag, enten du trenger inspirasjon til gode frokoster, tips til hverdagens redning i form av pasta og rester, ønsker å jazze opp maten med gode dipper og salater, finner trøst i en fyldig suppe eller er lysten på en kjapp dessert på en helt vanlig onsdag. Et ypperlig julegavetips til den matglade som er opptatt av ren og ekte mat.

 

 

4. BAKEBOKA av Sverre Sætre (kr. 349)

bakebokaI Bakeboka finner du de fleste oppskrifter som hjemmebakeren trenger, fra firkornbrød og grovt rugbrød til loff og rosinboller. Her finner du grunnteknikkene som gjør det til en bedre baker, og du finner også de spesielle teknikkene alle snakker om – fra eltefrie brød og superenkel grytebakst til surdeigsbaking og langsom heving? Samtidig viser den oss hvordan baking kan være enkelt, moro og matnyttig. Et ypperlig julegavetips til den bakeglade!

 

5. PAPPAMAT av Per A. Risnæs (kr. 305)

pappamatSpør du norske barn hva de aller helst vil ha, svarer de taco, pølser, hjemmelaget pizza, pasta og pannekaker. I Pappamat gjenskaper forfatteren familiens favoritter hjemme på kjøkkenet. Han gjør det fra bunnen, med gode råvarer, grønt tilbehør og masse kjærlighet. I pappas gatekjøkken får du hjemmelaget fish and chips, løkringer, viltkebab, ketchup og fersk pasta. Der blir det servert saftige burgere som banker burgerkjedene. Der får du fastfood med feelgood. En ypperlig julegave til pappa, men her er det også massevis av gode oppskrifter som mammaer også kan lage.

 

6. STUDENTKOKEBOKA av Are Brean og Sverre Aurstad (kr. 218)

studentkokebokaStudenkokeboka gir både smarte triks, gode råd og 80 gode oppskrifter på rimelig, rask, god og sunn mat – som også er god hjerneføde og som kan lages med et stramt studentbudsjett. En kjempefin kokebok som er en ypperlig julegave til studenter eller andre som har flyttet for seg selv, for nyetablerte og andre som har et stramt budsjett å forholde seg til, men som likevel ønsker å spise sunt og godt.

 

Du bestiller bøkene ved å klikke på de ulike linkene/titlene. Du får da bøkene til maks rabatt, og portofritt sendt hjem til deg. Noe å tenke på til deg selv eller som gave til dine matglade venner?

Ta gjerne også en titt på KOKEBOKHYLLEN min hos tanum.no, hvor du finner flere kokebokfavoritter. Sjekk også ut tilbudene på tre av bøkene i «Den hvite kokebokserien», se HER (tilbudene gjelder tom 10.12.13). Ønsker du å bestille et signert eksemplar av TRINES MAT kan du gjøre det HER.

Hva er din kokebokfavoritt akkurat nå?

(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Har bestilt kokeboka di i dag (signert) hos Tanum – krysser fingrene for at den kjem i posten før julafta 🙂

  2. Hei! Fikk kokeboka di til jul! Det er den beste kokeboka jeg har lest. Helt genialt med ukemenyer, da jeg alltid lager det og handler en gang i uka!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.