Pizza med sitronmarinert kylling og mozzarella

Det er freddan og den beste dagen av alle dager, synes jeg. Skuldrene senkes og en hel helg ligger foran oss. Hjemme hos oss skiller vi mellom hverdagsmat og fredagsmat, men fredagsmaten trenger slett ikke å være så avansert. Fredagsmiddagen serverers gjerne litt senere enn vanlig, etter at helgevasken er unnagjort og rødvinsflasken er luftet. Etterpå er det kos i sofakroken med verdens beste Mathias, og jeg tar fri fra blogg og kokebokskriving og koser meg i armkroken til min kjære. Det er fredagen sin det! Jeg har her samlet noen av våre fredagsfavoritter, i uprioritert rekkefølge (klikk på bildene):

Fredagsmat nummer én er definitivt pizza. Mathias elsker å bake pizza og spise pizza, og hjelper derfor ofte til. Favoritten min for tiden er fylt asparges og parmaskinke, men som dere kanskje vet så elsker jeg å variere pizzatoppingen (alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her). Pizzadeigen setter jeg enten kvelden før (se eltefri pizza her) eller straks jeg kommer hjem fra jobb.

Pizza med asparges og spekeskinke
Pizza med asparges og spekeskinke

 

En annen fredagsfavoritt er enkle ovnsretter, hvor alle ingrediensene puttes i en og samme form, som får kose seg i ovnen mens huset gjøres klar til helgen. Slik som for eksempel Chilikylling med chorizo eller chilimarinert svinefilet med ovnsbakte grønnsaker.

Chilikylling med chorizo, tomater og rotgrønnsaker
Chilikylling med chorizo, tomater og ovnsbakte grønnsaker

 

Sashimi med ponzusaus er en annen kjapp fredagsfavoritt, og da gjerne sammen med en annen liten smårett, som for eksempel en salat.

Salma sashimi med ponzusaus
Salma sashimi med ponzusaus

 

En annen fredagsfavoritt er en real hjemmelaget hamburger med godt tilbehør. Verdens beste hamburgerbrød pleier jeg å ha på lur i fryseren, og da blir dette fastfood, skikkelig god fastfood!

Spansk burger med chorizo, grillet paprika og chiliaïoli
Spansk burger med chorizo, grillet paprika og chiliaïoli

 

Og en gang iblant ønsker vi helgen velkommen med Norges nye nasjonalrett, nemlig fredagstacoen. Tacoen lages fra bunnen av med hjemmelaget tacokrydder og tilbehør (men jeg må innrømme at jeg kjøper tortillas og tacoskjell). Favoritten er Kylling enchiladas med chili- og limesalsa. Den tar dessverre litt tid å lage for det er mye som skal finkuttes, men når den kommer på bordet er det verdt strevet. Alle tex-mexrettene på bloggen finner du samlet her.

Kylling enchiladas med chili- og limesalsa
Kylling enchiladas med chili- og limesalsa

 

Men akkurat denne fredagen blir det ingen fredagskos i sofakroken med guttan mine, og jeg pakker istedet kofferten for en «Matbloggernehelg» hvor jeg ser frem til hyggelig samvær, masse matprat, inspirasjon, litt ny kunnskap, god mat – og masse latter.

Hva er din fredagsfavoritt?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Takk for inspirasjon til fredagsmat, det trengte jeg i dag:) blir fort det samme her. Men du, må jo lage tortillaene selv er jo såååå mye bedre enn de kjøpte:) enkelt er det også 🙂

 2. Vi skal ha kyllingvarianten i dag med små kylling biter som vi krydrer selv. Vi har prøvd mange av disse ferdigkrydrete, men de har en tendens til å være alt for salt. Også en gød rødvin til så er fredagskvelden reddet.

 3. Hjemmelaget pizza 🙂

  Prøvde Fransk Bringebærterte med vaniljekrem i går…himmel så god. Jeg og mannen min spiste to hver !!! DET ble nok det 🙂
  Takk for super blogg, som jeg har sendt videre til venner 🙂
  God helg!

 4. Hei, fantastisk blogg! Jeg lurer på om du kan gi alternativer til chorizo da jeg ikke spiser svinekjøtt pga religion? Det er så synd å ikke kunne teste ut enkelte av de fantastiske oppskriftene dine pga det.

  Meryem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.