Calzone er en enkel og velsmakende pizzavariant, som min kjære V spør om en gang iblant. Og da får han jo det. Calzone kan fylles med det du synes er godt. Denne varianten bruker vi når det skal gjøres ekstra enkelt og da bruker vi ofte Peppes pizzasaus. Jeg synes spesielt at de soltørkede tomatene og basilikum setter spiss på denne retten. Til 2 store calzone trenger du:
Pizzadeig:
25 gram gjær
3 dl vann
1/2 ts salt
4 ss olivenolje
450 gram hvetemel
Pizzafyll:
Pizzasaus (ca 3 dl, ferdigkjøpt eller hjemmelaget)
Skinke, strimlet
Revet ost eller fersk mozzarella i skiver
Soltørket tomat, skåret i biter
Frisk basilikum, finhakket
1 egg, sammenvispet
Lag pizzadeigen: Smuldre gjæren i en bolle og løs opp i lunkent vann. Tilsett salt og olje. Elt inn mel til smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Del deigen i 2 like deler, og kjevle hver del til tynne, runde leiver. Fordel pizzafyllet på den ene halvdelen av hver av leivene, men pass på at det ikke kommer fyll på kantene. Pensle kantene med sammenvispet egg og brett deigen over fyllet. Trykk lett rundt skjøten slik at pizzafyllet ikke renner ut, og pynt gjerne med noen sorte oliven hvis du vil.
Pensle pizzaene med sammenvispet egg og la de etterheve i ca 15 minutter. Dryss eventuelt på litt ost på toppen og stek til de er gyldne. Jeg stekte mine calzone på 225 grader i ca 15-20 minutter, på nest nederste rille.
Serveres med god italiensk rødvin.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det hørtes meget fristende ut. =)Jeg synes du har en flott blogg, og jeg har lagt deg til i favorittlisten min =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.