Jeg har siden jeg var lita jente latt meg imponere av høye sjokoladekaker med mange lag med fyll. Mulig det var de flotte kakene i Donaldbladene som utløste denne fasinasjonen. Det tok en stund, og baking av mange forskjellige typer sjokoladekaker, før jeg fant ut at skikkelige høye sjokoladekaker ikke bakes i en form, men i to bunner som plasseres oppå hverandre. For en stund siden kjøpte jeg to like rundformer, og ventet på den riktige anledningen for en skikkelig høy og fin sjokoladekake, for det er jo liksom ikke noe man slenger sammen bare til søndagskaffen. Anledningen kom i forbindelse med min datters bryllup og påfølgende bryllupsfest sist helg. Oppskrift fant jeg her. Kombinasjonen med sjokoladekrem og ostekrem så veldig god og tiltalende ut, og det måtte jo bare bli bra! Så var det bare å sette i gang å kjøpe inn og bære, for det var ikke måte til på hva som skulle til av ulike ingredienser, både i antall og mengder.

Jeg gikk løs på oppgaven med friskt mot og et forsett om for en gangs skyld å følge oppskriften. Og det klarte jeg, nesten i alle fall. Tilsammen 1,2 kilo sjokolade, 600 gram ost, 4,5 dl kremfløte, 425 gram creme fraiche, 700 gram melis, 300 gram smør, 5 egg og et halv kilo sukker (for å nevne noe), ble blandet sammen og mikset, i riktig rekkefølge og i riktige kombinasjoner. Jeg tenkte først jeg skulle regne ut kaloriinnholdet i ingrediensene, men har i ettertid funnet ut at det kanskje er best å la være…

Jeg begynte dagen før med kakebunnene, som var enkle å lage (røres sammen for hånd) og de ble perfekte. De ble stekt på hver sin rille i varmluftsovn, noe som ga veldig bra resultat. Jeg fikk høye, fine sjokoladekakebunner, og det til tross for at jeg brukte 2 former à 24 cm istedet for 20 cm, som skulle benyttes i henhold til oppskriften (som jeg altså likevel ikke klart å følge til punkt og prikke…).

Dagen etter brettet jeg opp ermene og laget de to kaloribombene av fyll, nemlig ostefyllet og sjokoladekremen. Jeg hadde fra første stund bange anelser om at det ville bli mer enn nok ostefyll, men som sagt, for en gangs skyld skulle oppskriften følges! Og det gjorde jeg ved å åpne 4 bokser à 125 gram kremost naturell, 425 gram creme fraiche og 675 gram melis. Kremen ble ganske tyntflytende og jeg måtte faktisk tilsette enda mer melis, som om det ikke var nok fra før…

Sjokoladekremen var også grei å lage. Lillebror har skjønt at en av hemmelighetene ved å lage god mat er å smake, helst hele tiden, og kom med jevne mellomrom løpende inn på kjøkkenet for å prøvesmake kremene. De ble godkjent, «go’ kake – Anette få kake – Anette fin kjole i dag«!

Så begynte «moroa» for alvor, nemlig å dele kakebunnene. Kakebunnene hadde stått i romtemperatur noen timer og var ikke så veldig samarbeidsvillige, så jeg vil nok anbefale en tur i kjøleskapet om det skulle bli en neste gang. Så var det bare å legge på lag på lag med de to ulike kremene annenhver gang. Oppskriften er detaljert og fin, så det gikk unna som bare det. Og ja, det ble mer enn nok ostefyll, men alt ble med, pliktoppfyllende fulgte jeg oppskriften!

Som pynt ble det et lett dryss med hvite og rosa hjerter. Det er (og har alltid vært) lav prinsessefaktor på bruden, men på bryllupskaken må man kunne tåle litt slikt stæsj!

Så kom tiden for befraktning av bryllupsbomben fra heimen til bryllupslokalet. En slik «høyhet» får selvsagt ikke plass i standard kakebokser og er heller ingen lettvekter. Sjokoladekremen hadde heldigvis stivnet slik at jeg forsiktig kunne dandere plastfolie rundt, så det gikk mye bedre enn først forventet, og vi kunne heldigvis stille med noenlunde hel kake. Den som fraktet kaken fikk for øvrig en real treningsøkt, for du verden så tung den var!

Bryllupsbomben ble trygt plassert på kakebordet sammen en masse lekre og gode kaker, og ikke minst den fire etasjes lekre bryllupskaken fra Pascal. Det var utrolig mye godt på kakebordet og ikke lett å velge, og kunsten lå nok i en god plan for å smake et bittelite stykke av så mange kaker som mulig… Det var her utfordringen lå, for meg og mine mange lojale «kakevenner», som selvsagt skulle smake på dette kakemonsteret. De første prøvesmakerne ble dessverre ikke utstyrt med en skarp kniv, og kom med DE megastykkene, stakkars. Jeg løp inn på kjøkkenet og fant frem en skarp kniv, men det var fremdeles klin umulig å få smale fine stykker av bryllupsbomben. Mine lojale støttespillere, inkludert bruden, ble grønnere og grønnere i fjeset bare etter et par munnfuller av bryllupsbomben. «Dere må ikke spise opp, altså, jeg blir ikke lei meg av den grunn…»

Halve kaken forsvant faktisk, og den siste halvdelen fikk være med hjem i taxien på morgenkvisten. Broren min forsøkte å bestikke taxisjåføren med et kakestykke, men han mente det ikke var tiden for slike utskeielser akkurat da. Vi har imidlertid kost oss med et bittelite stykke bryllupsbombe til kaffen et par ettermiddager denne uken. Lillebror er i storform, både mens kakestykket nytes og ikke minst etterpå når han freser rundt i stua med fornyet energinivå. I tillegg kom kaken godt med når vi fikk overraskende besøk, men fremdeles er det kake igjen…

Ja, hva er mine erfaringer etter dette?
1. Ikke ha med bryllupsbombe i bryllup. I allefall ikke hvis det er en kake til der. En bryllupsbombe kan nok alene mette et gjennomsnittlig norsk bryllupsfølge, vil jeg tro.
2. Hvis du vil lage en god og mektig sjokoladekake kan jeg anbefale denne oppskriften, forutsatt at du halverer kakebunnoppskriften og steker kun 1 kake. Oppskriften på sjokoladekremen kan også halveres (eventuelt lage en tredjedel av), mens ostekremen er det nok å lage en tredjedel av. Hvis du i tillegg sørger for at kaken får stå kaldt frem til servering vil du ha muligheten til å skjære nette små stykker av denne nydelige kaken, som er aller best å nyte i små stykker…

Jeg vil til slutt presisere at kaken var god og anbefales i modifisert utgave (se punkt 2 over), men at den originale utgaven illustrerer at for mye av det gode kan være alt for mye… Jeg legger ikke inn oppskriften her, men viser til Marit Røttingsnes Westlies hjemmeside hvor du finner oppskriften her, i tillegg til oppskrifter på en masse annet godt.

Her er et lykkelig brudepar foran et rikholdig kakebord, med blant annet 4 etasjes bringebærmoussekake fra Pascal.

Mine to døtre hadde også bakt kaker, og fortjener litt skryt. Bruden hadde bakt to Oreokaker. Og lillesøster disket opp med denne flotte ostekaken. Flinke jenter, ikke sant?!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette så utrolig godt ut!!! Og så flinke døtrene dine er.. fikk helt vann i munnen.Jeg er egentlig en fast leser hos deg og finner utrolig mye inspirasjon igjennom din blogg, jeg er bare ikke så utrolig flink til å legge igjen kommentarer.. men vet hvor hyggelig det er med kommentarer og tilbakemelding så skal bli flinkere til det:)Jeg har lenge planlagt å bake gulrotmuffinsene dine med eple og kanel. Og det gjorde jeg i går! De var HELT FANTASTISKE! Min samboer er ganske kresen,men han sa hvordan i all verden har du fått til et så perfekt resultat.Jeg håper det er ok at jeg la ut link til din side med link til oppskrift?? Klem fra henriette

 2. gratulerer med din datters bryllup..dette er en kake etter min smak:) den prøver jeg mer enn gjerne!!min favoritt er tropisk aroma.. blir aldri lei av den :)ha en god helg:)

 3. Linken som skulle være til Marit Røttingsnes Westlies hjemmeside er en link til et annet sted på bloggen din, oppskrift på landkylling.. det var kanskje ikke meningen? Hadde vært fint å finne oppskriften på kaken! :)Så veldig godt ut!

 4. Mye lekre deilige kaker her. Jeg laget også en sånn lagkake som ble vannvittig tung. Lagvis med mandelbunn og sjokoladekakebunn. Lagvis med sjokoladekrem og sucsekrem….oj oj oj for en kake.

 5. Jeg måtte le da jeg leste beskrivelsen din om denne vanvittige kaken :o). Største kaken jeg har sett og jeg blir jo mett bare av å lese oppskriften ;o)Jeg skjønner godt hvor døtrene dine har talentet sitt fra, de hadde jo laget noen utrolig flotte kaker. Ostekaken kunne jeg tenke meg oppskrift på .

 6. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger!Bergljot; takk for tipset, tror jeg sjekket alle lenkene med unntak av denne, typisk… Det skal være i orden nå. Torill; Når det gjelder oppskrift på ostekaken så skal jeg godsnakke med datteren min, kanskje jeg får lurt av henne oppskriften. Trine 😉

 7. Jeg elsker en skikkelig god sjokoladekake! Har hatt lyst til å prøve å lage en høy, rund kake med sjokoladekrem. Tenkte å bruke en god langpanneoppskrift som grunnlag. Mmm..det så ut til å være mange gode kaker på det kakebordet 🙂

 8. Den så farlig god ut. :-)Ellers er jeg bittelitt uenig med deg, jeg synes nemlig søndagsdessert (som er fast hos oss) er en ypperlig anledning til å bake store kaker. 🙂

 9. Jeg har lest et sted at hvis man legger kakebunnen i frysern i 15-30min så blir den mye, mye lettere å skjære i:) De fleste bunner tåler jo en tur i frysern så kanskje ikke så dumt:D

 10. For ei flott kake! Men den er nok mektig ja. Syns Oreokaka og ostekaka også var fantastisk flotte. Og for et fint brudepar 🙂 Dei såg så unge og freshe og fornøgde ut. Gratulerer!

 11. Hjelpe meg for en kake :DJeg trodde slike bare eksisterte i fantasien..og der burde de kanskje også holde seg? Tror jeg skal forsøke å lage denne som porsjonekake en gang, eventuelt i en liiiten form :DDe andre kakene så også nydelige ut, og for et flott par 😀 Tenker du er råstolt mamma her ja!Forresten, din versjon av djevelkaken (hehe) så mye bedre ut enn den på siden med originaloppskriften, særlig sjokoladekremen. Hvilke endringer gjorde du?

 12. Takk, takk for koselige kommentarer! Hanne; jeg gjorde ingen endringer i oppskriften på sjokoladekremen, fulgte faktisk oppskriften, for en gangs skyld. Kanskje bakeren av kaken på bildet til originaloppskriften ikke har fulgt oppskriften selv? Uansett var sjokoladekremen utrolig god på smak, og kommer nok til å dukke opp i en annen sammenheng her på bloggen!Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.