Annonse

SSF06071317I samarbeid med KinaReiser/By K kan jeg friste med en spennende og variert matreise til San Sebastián! San Sebastián er en av de mest kulinariske byen i verden, med flere Michelin-stjerner per innbygger enn noe annet sted på kloden. Her finnes bondens marked seks dager i uken og hundrevis av travle pintxo-barer, baskisk fingermat – litt som tapas. Det baskiske kjøkken er verdsatt for sin høye kvalitet på råvarer og tradisjonelle oppskrifter. Lokalbefolkningen planlegger sin dag rundt hvor de skal spise og hva de skal drikke, og lever ute – ikke inne.

På denne reisen skal vi på de beste pintxo-barene, lokale gårdsbesøk og selvfølgelig blir det uformelt matkurs med typiske baskiske retter på menyen. Vi skal få en smak av det ekte San Sebastián, selvfølgelig med hjelp av god lokal ekspertise. San Sebastián er valgt til europeisk kulturhovedstad i 2016 og det vil nok merkes! Hit skal jeg i slutten av april 2016 og det gleder jeg meg til! Vil du være med? Her er programmet, i korte trekk:

Torsdag 28. april – Pintxo-tur
Vi lander i Bilbao og etter en halvannen times busstur sjekker vi inn på Hotel Parma i San Sebastián, som er et enkelt og familiedrevet hotell med perfekt beliggenhet ved stranden Playa de la Zurriola – surfernes paradis. Ved denne stranden ligger også det nye moderne kongress- og konferansesenteret Kursaal med en ganske heftig arkitektur.

surf SS

Umiddelbart etter ankomst hotellet blir vi med på en lokal pintxo-tur. Pintxo (baskisk tapas) finnes i hver bar på hvert hjørne i San Sebastiáns berømte gamleby, men å finne de beste er en kunst. Vår lokale guide vet nøyaktig hvor vi skal gå for den beste, ferskeste og mest spennende pintxos. Fra ferske reker til babyblekksprut og perfekt grillet biff og mye mer. Vi skal smake cider, røde og hvite viner i perfekt match til maten. I løpet av kvelden besøker vi opp til seks lokale barer, alle med mat og vin inkludert.

san sebastian

Fredag 29. april – Heldagstur med vinsmaking og gårdsbesøk til Getaria
I dag går turen langs den slående vakre baskiske kysten med vinranker som strekker seg oppover i åsene ovenfor, til fiskerlandsbyen Getaria 30 km vest for San Sebastián. Den sjarmerende landsbyen er et mekka for sjømatelskere, men vi starter med en smak på den lokale vinen. Våre venner på Elkano, en familiedrevet bodega, tar oss med på en liten runde i vinåkeren hvor vi selvfølgelig får smake på den karakteristiske og litt skarpe vinen. Deretter er det et stopp hos favorittbonden på den verdensberømte gården Aroa. Jaime er leverandør av råvarer til flere Michelin-stjernerestauranter, og vi får både se og smake herlighetene.

Tilbake til San Sebastián og vi har litt tid på egen hånd før middag. Vi inviteres deretter med til en tradisjonell gastronomiklubb som sannsynligvis er den beste, skjulte hemmelighet i San Sebastián matkultur. I motsetning til pintxos eller restauranter med Michelinstjerner, er gastronomiklubber kun for medlemmer og deres gjester. Hvis du ikke har en venn som er medlem av en klubb vil det være ganske vanskelig å oppleve et måltid her. I dag er det hundrevis av slike klubber i Baskerland og det å være medlem handler ikke om rikdom eller sosial status, det er din kjærlighet til mat som teller. Medlemskap kan være arvet fra far til sønn, eller kjøpt dersom kandidaten fikk godkjenning av alle klubbens medlemmer. De fleste av dem er kun åpne for mannlige medlemmer og har vært det i generasjoner. Hit kommer de sammen for å lage mat, eksperimentere med nye måter å tilberede på, spise og selvfølgelig være sosiale. Mat tilberedt i gastronomiklubber er sannsynligvis det beste eksemplet på den baskiske matfilosofi – vekt på kvalitet av råvarer i en avslappet atmosfære.

escuela de pintxos

Lørdag 30. april – Baskisk kokkekurs og shopping
Selvfølgelig blir det matkurs også! Vi besøker først det fantastiske matmarkedet for å lære litt om hva vi skal se etter for å velge de beste råvarene og innkjøp til lunsjen. Så er det klart for kurs med baskisk chef på den flotte kokkeskolen som lærer bort typiske retter fra pintxos til hovedrett, og vi ender selvfølgelig med en herlig lunsj.

Kollasjer17

Ettermiddagen har du på egen hånd til for eksempel shopping av typiske lokale matvarer, eller kanskje en tur på stranden frister mer?

Dagen avsluttes med middag på familierestauranten Txomin Rekondo, kjent for god lokal mat og ikke minst for å ha kanskje verdens største vinkjeller. Vi er heldige og inviteres med inn i kjelleren hvor vinlisten er tykkere enn en roman.

Søndag 1. mai – Hjemreise
Det er tid for hjemreise, og etter frokost transporteres vi til flyplassen.

Nærmere informasjon og påmelding
Med meg på turen har jeg med meg Cathrine Løhren fra KinaReiser/By K, og jeg kan love en innholdsrik, hyggelig og begivenhetsrik tur! Jeg gleder meg! Blir du med? Ytterligere informasjon om reisen finner du HER.

Prisen på turen er kr. 15 595 pr. person på dobbeltrom. Da er det aller meste inkludert, du kan lese mer om det HER. Du kan bestille turen hos KinaReiser/By K HER. Dersom du har spørsmål knyttet til turen kan du kontakte KinaReiser/By K på telefon 22 98 22 11 eller epost travel@by-k.no.

Vil du lese om de tidligere matreisene mine kan du klikke deg inn her:

Det er også flere matreiser på gang. I november 2016 reiser vi til Hong Kong! Du kan lese mer om turen og melde deg på HER.

Alle bilder: San Sebastián Food

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Dette høres både inspirerende og spennende ut. Har du en eksakt dato for avreise og pris???

    1. Du finner alle opplysningene i innlegget og i linkene til KinaReiser. Vi reiser 28.4.16 og prisen er kr. 15 595. Hyggelig om du blir med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.