Annonse

07-krydder_shutterstock_88404922 Marrakech

I samarbeid med Norsk tur inviterer jeg til en ny matreise, og denne gangen går turen til eksotiske og spennende Marrakech! Paul Bocuse, grunnleggeren av Bocuse d’Or, har en gang sagt at de tre viktigste kjøkkenene i verden er det franske, det asiatiske og det marokkanske. På denne turen kommer vi kanskje nærmere svaret på hvorfor Marokko er så spennende i gastronomisk sammenheng. Det er en fremmed verden som sjokkerer sansene med alle sine farger, lyder, dufter og smaker. Og smakene begeistrer enten maten serveres på en elegant restaurant eller som gatemat. Sammen skal vi blant annet lære hvordan maten tilberedes i «taginer» over åpen flamme, og i souken kan vi handle med oss alt vi trenger av krydder, nøtter, taginer og andre godsaker for å lage maten hjemme.

Vil du være med? Vi reiser lørdag 18. mars 2017 – her er programmet i korte trekk (programmet i sin helhet kan du lese HER):

Lørdag 18. mars: Oslo – Marrakech

Vi flyr direkte med Norwegian fra Oslo, og skal bo på en klassisk riad i medinaen, Dar Justo. Riaden ligger sentralt til kun et steinkast fra Djemaa El Fna plassen, knutepunktet i gamlebyen. Dette herskapshuset fra 1500-tallet eies av en lokal kunstner og byr på flere åpne atrier, 23 rom, spa-område med hammam og en luftig takterrasse hvor byens travle lyder nesten ikke høres. Riaden har fokus på bærekraftig drift. Vi ønskes velkommen med litt myntete og snacks på takterrassen.

06-DaJusto-takterrasse Marrakech

Kveldens restaurant ligger rett ved Djemaa el Fna, det travleste torget i Afrika. Her kommer vi inn i en liten oase, og alle de fremmede lydene fra verden utenfor forsvinner, og vi skal nyte et deilig måltid med mange spennende småretter, større taginer og eksotiske marokkanske smaker.

Søndag 19. mars: Matlagingskurs

Etter en behagelig frokost på taket, setter vi kursen mot Le Maison Arabe hvor vi skal tilbringe formiddagen. Her skal vi lære om klassiske teknikker, krydder og ingredienser som benyttes i det marokkanske kjøkken. Bak blusset står «dada» – en marokkansk kokkekone, som vil vise oss tradisjonsrike retter og hvordan vi bygger opp innholdet i en «tagine», keramikkformen med kjegleformet lokk som er sentral i all marokkansk matlaging. Etterpå blir vi sluppet løs på kjøkkenet for å lage rettene til dagens lunsj.

09-Tagines_shutterstock_114495196 Marrakech

Etter lunsjen går turen inn i de travle soukene. Soukene i Marrakech er som en intrikat labyrint med trange «gater», små boder overfylt med varer og hektisk stemning med kjøp og salg. Det er et opplevelses- og handleeldorado. Guiden vår viser vei så vi får se garving av skinn, farging av tøy, varme smier og travle verksteder for alt mellom himmel og jord. Alt lages og selges her. Underveis blir det en pust i bakken med en pause på et hyggelig tehus.

01-berber_tesermoni Marrakech

På kvelden går turen tilbake til Djemaa El Fna. Hver kveld omgjøres deler av torget til et enormt gatekjøkken med de utroligste retter. På enkle langbord og benker sitter vi side om side med lokalbefolkningen, og maten er enkel og ærlig «street food». Dette blir en opplevelse for livet!

08-Marrakech_shutterstock_97318406 Marrakech

Mandag 20. mars: På egne veier i Marrakech

Etter en hektisk dag med matlaging, sightseeing og gatemat, kan du nyte dagen i eget tempo. Kanskje du så noe keramikk i går som du vil tilbake og prute på? Kanskje lokker de eksklusive merkevarene utenfor Medinaen med sine designervesker og «haute couture»? Eller kanskje vil du se nærmere på noen av de mange flotte byggverkene i Marrakech? Og det finnes sikkert de som gjerne vil besøke Yves Saint Laurents vakre Jardin Majorelle med sin intense og spesielle blåfarge. Et annet alternativ kan være å ta taxi til luksushotellet La Mamounia. Ønsker du å ta livet fullstendig med ro, kan det være godt å få litt pleie i hotellets spa-avdeling.

02-DaJusto-patio_basseng Marrakech

Om kvelden samles vi i riaden før vi kjøres til kveldens restaurant. Vi starter med en velkomstdrink ute i det fri på takterrassen, før vi setter oss til bords. Kjøkkenet presenterer en krysning mellom marokkanske og internasjonale retter. Det blir garantert noen spennende retter denne kvelden!

Tirsdag 21 mars: Biltur og matlaging ute i det fri

Vi kjører jeeper ut av byen og mot de mektige Atlasfjellene, Nord-Afrikas høyeste fjellkjede. Dagens mål er en økologisk grønnsakhage et stykke utenfor Marrakech. Her møter vi chef Tarik, en kjent marokkansk kokk, som har stort hjerte for lokal mat, ferske krydderplanter og økologiske råvarer. Hele hagen er dedikert til å utforske økologisk jordbruk og autentisk matlaging med røtter i de forskjellige kulturene som finnes i Marokko: berber, jødisk og arabisk. Det blir omvisning i hagen, workshop med urter og brødbaking, i tillegg til utendørs matlaging med dyktige instruktører som tegner og forklarer underveis. Dette er dagens lunsj, som vi selvsagt skal nyte i de samme frodige omgivelsene.

03-jeepsafari Marrakech

Vår siste middag blir en fargerik affære for alle sansene. Like utenfor murene til gamlebyen, som en bortgjemt liten perle, finner vi kveldens restaurant. Kvelden vil by på marokkansk gastronomi krydret med eksotiske magedansere og arabiske musikere – det blir som 1001 natt!

Onsdag 22. mars: Tid på egenhånd og hjemreise

Flyet går først etter lunsjtider, så vi rekker å løpe tilbake og gjøre de siste innkjøpene! Kanskje du har fått smaken på de lokale dadlene, fikenene og nøttene og bare må ha noen med hjem? Bruk de siste timene i denne vakre og spennende byen til akkurat det du har lyst til! Flyet vårt går tilbake til Europa om ettermiddagen, og vi ankommer Gardermoen sent om kvelden.

Nærmere informasjon og påmelding

Med på turen har vi en dyktig reiseleder fra Norsk tur og matbloggkollega Anne Cathrine (Enestående mat) som også er ansatt i Norsk tur og har vært i Marrakech tidligere. I tillegg skal vi ha med oss lokale guider.

Turpris er kr. 16 990,- pr. person (i dobbeltrom), og her er det meste inkludert. Du kan lese programmet i sin helhet og nærmere om hva som er inkludert i turprisen HER. Du kan melde deg på ved å klikke deg inn HER eller kontakte Norsk tur på telefon 38 12 03 20 eller info@norsktur.no.

10-marked-slippers Marrakech

Bli med da vel!

Du kan lese om alle matreisene mine HER.

Foto: Shutterstock og Norsk Tur

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.