Høsten er i ferd med å gjøre sitt inntog. Mindre utetid og mere tid inne til å lage god mat. Og dessert. Som for eksempel denne gode sjokolademouseen som smelter på tungen og gir deg en himmelsk opplevelse…  Til 6 porsjoner trenger du:

2 dl kremfløte
225 gram kokesjokolade
4 eggeplommer
2 eggehviter
75 gram melis

Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis. Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.

Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering, men kan også lages dagen før. Server sammen med litt pisket krem og pynt gjerne med friske urter og/eller friske bær, hvis du har.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Søtmons som jeg er, må jeg si at denne så aldeles herlig ut!Kanskje jeg bør overraske familien med denne i helgen?Takk for flotte ideer og oppskrifter i denne flotte bloggen.

 2. Åh du verden. Her snakker vi ren, fløyelsmyk nytelse, tror jeg. :-)Dette ser fantastisk godt ut, og må selvsagt prøves. Men helst på en venninnekveld eller lignende, ettersom mannen min er allergisk mot rå egg.Pludrehanneklem

 3. Nam, denne så virkelig god ut. Denne oppskriften er notert og skal testes ut i helgen. Takk for gode oppskrifter – er stadig innom bloggen din :=)

 4. kjempe god oppskrift, den var veldig enkel og lett å lage. Utrolig god var den og.Er stadig innom bloggen og kiker, super blogg ;D

 5. Hei,

  først og fremst; tusen takk for alle de gode oppskriftene du publiserer! Jeg leser bloggen din hver dag, og anbefaler den til alle som gir meg komplementer for noe jeg har laget etter din oppskrift 🙂

  Jeg har forsøkt meg på denne oppskriften, men sliter med å få sjokokladen helt blandet inn, dvs. det blir altid klumper / biter i moussen. Jeg er nok redd for å «koke» eggeplommen og venter for lenge.

  Har du noen tips å komme med?

 6. Denne får jeg ikke til – eggeplommene og sjokoladen blir bare en hard klump – Tror kanskje sjokolade og krem bør blandes FØR eggeplommene? :_(

 7. Jeg laget denne ikveld, det gikk veldig fint 🙂 Hvor lang holdbarhet vil du si det er på moussen, forutsatt at den står i kjøleskapet? Jeg lagde muligens en veldig stor porsjon..

 8. Nå har jeg laget denne! Da jeg blanda (én og én) eggeplomme i sjokoladen (som var så godt som kald), ble det hele til en seig og grynete masse. Da tok jeg litt av kremen og vendte inn i sjokoladen for å spe den ut, for så å vende hele sjokolademassen i kremen før eggehvitene. Resultatet ble veldig bra.

  Gratulerer med dagen!

 9. Jeg lagde denne i kveld med 70% kokesjokolade. Det var greit å vende inn både krem og piskede eggehviter til en jevn masse, men jeg synes den ble litt tykk og ikke så enkel å dandere pent i posjonsskåler. Den ble også temmelig kraftig på smak. For å få den litt luftigere og enklere å fordele, kan det være en fordel å bruke eggehviten fra alle 4 eggene, og kanskje piske den lett og luftig uten melis?

 10. Sluttresultatet ble veldig bra, men prosessen var en liten test for nervene :-p

  Tredobbel oppskrift endte som en seig, grå og kornet klump etter å ha blandet smeltet sjokolade og romtempererte eggeplommer.

  Etter tips fra kommentarene her spanderte jeg ca 1/3 av kremen i sjokoladen og kjørte en liten stund med miksmaster. Da glattet alt seg pent ut.

  Kunne deretter følge oppskriften igjen og å vende inn resten av kremen og eggehvitene.

  Resultatet ble som sagt strålende!

 11. Denne ble altfor tykk og kompakt, dette skjedde med en gang jeg tok opp i eggeplommene!! da stivnet den helt, og når jeg blandet i krem og deretter eggehvitene ble den fortsatt for tykk!! Hva har jeg gjort feil??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.