Dagens rett er en lettlaget, rask og utrolig velsmakende fiskerett med godt følge. Som tilbehør serveres en deilig grønnkålsalat, hvor du fint kan bytte ut grønnkålen med for eksempel Savoykål eller spinat. Det hele smaksettes med en teriyakisaus, som du enkelt lager selv, eller kjøper i butikken om du skal ha middag i ekspressfart.
Til to store og en liten trenger du omtrent:

Ingredienser

Fisken:

500 g ørretfilet (ca.), i porsjonsstykker
olivenolje, salt og pepper

Teriyakisausen:

1 dl hvitvin (helst søt)
1-2 ss riseddik
1/2 dl soyasaus
1,5 ts sesamolje
1/2 ss revet ingefær
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 ts rød chili (ca.), finhakket
1 ss sukker

Grønnkålsalaten:

1/2 grønnkål , finstrimlet
1 fennikel , finstrimlet
3 vårløk , finsnittet

SLIK GJØR DU

Begynn med sausen (som gjerne kan oppbevares i kjøleskapet flere dager). Ha hvitvinen i en liten kjele og la den småkoke i 5-10 minutter. Tilsett de øvrige ingrediensene, smak til underveis, og la det putre videre i ca 10 minutter. Sett sausen til avkjøling (den trenger ikke å være kald når den skal serveres).

Legg ørretstykkene i et smurt ildfast fat. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek ørreten midt i ovnen ved 200 grader i ca 12 minutter, til ørreten er passe stekt etter din smak.

Ha litt olje eller smør i en dyp stekepanne og tilsett den finsnittede fennikelen. La det surre noen minutter og tilsett deretter grønnkål og vårløk. La det hele surre noen minutter til grønnsakene er “gjennomkokte”, men fortsatt har litt “spenst” igjen. Krydre med salt og pepper.

Server gjerne ørreten oppå grønnkålsalaten og drypp deretter sausen over. Retten kan spises som den er, eller med for eksempel (fullkorns)nudler som tilbehør.

Enjoy!

(Inspirasjon til denne denne retten har jeg delvis funnet på den flotte matbloggen Annica Om Mat, se her.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. For noen smaker, dette er jo bedre enn mat på restaurant. Selv om jeg måtte erststte grønnkålen med spinat og en tilfeldig salat, og med olivenolje i stedenfor sesamolje. Nok en vellykket rett fra sidene dine. Imorgen blir det Kylling Tikka Masala som skal testes.

    Takker for inspirasjon!

  2. NAM!!! Har snoket rundt på nettet etter noe annet enn suppe og gjøre av fine sunne grønkål og kom da over din side. Brukte laks istedet for ørret… utrolig spennende å gjøre egen teriyakisaus også…Smakte heelt suverent!

    Nå står pepperkakeoppskriften din og godgjør seg i kjøleskapet til i morgen :).

    En ting jeg noterte var når jeg klikker på “vegetar” kommer det opp endel oppskrifter med kjøtt i.

  3. Utrolig mange fine oppskrifter!
    Er 16 år og har begynt å bli veldig glad i å lage mat, både middag og annet, og du har en veldig inspirerende blogg!
    Har tatt flere av oppskriftene dine over i Word-dokumenter så jeg kan printe de ut og lage de i nærmeste fremtid 😀

Leave a Reply to Hilde Mathilde Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste