Annonse

Lørdag den 27. mai kl. 14 arrangeres Hanks Burger Battle i Mathallen i Oslo. Det er Hellmann´s som arrangerer denne konkurransen, hvor utfordringen er å lage en deilig burger hvor Hellmann´s majones er en av ingrediensene. Her skal tre dyktige matbloggere og en utfordrer konkurrere om hvem som lager den aller beste burgeren. Dommer i konkurransen er Hans-Erik Dyvik Husby (også kjent som Hank von Helvete). De tre matbloggerne er Helle (Helles Kitchen), Jan Ivar (Beets & limes) og Jan Henrik (Gladkokken). Klikk deg inn på linkene for å se hva de skal lage i konkurransen. Her er det mange gode smaker og spennende kombinasjoner! Utfordreren er valgt ut av Hellmann´s etter en åpen påmeldingsrunde.

Jeg ble også spurt om å være med i konkurransen, men hadde planlagt langhelg på hytta akkurat denne helgen. Jeg har derfor laget en saftig og smakfull burger med en deilig chilimajones, cheddar, bacon og en fyldig BBQ-saus, som skal være med i et oppskriftshefte sammen med de fire oppskriftene som skal delta i konkurransen på lørdag. Er du i Osloområdet på lørdag anbefaler jeg å stikke innom Mathallen i 14-tiden for å få med deg denne konkurransen. Det blir en knallhard og spennende konkurranse mellom dyktige og fine folk med glimt i øyet, og det deles også ut gratis smaksprøver sammen med oppskriftsheftet.

I mellomtiden kan du teste ut min burgeroppskrift på grillen (eller i stekepannen). 

Annonse

Ingredienser

HAMBURGERE

1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
salt og pepper

CHILIMAJONES

200 g Hellmann´s majones
2 soltørkede tomater (hakket)
1 rød chili (hakket)
pepper

BBQ-SAUS

200 g ketchup
100 g brunt sukker
2 fedd hvitløk (finhakket)
2 ss hvitvinseddik
2 ss Worchestershiresaus
1 ts røkt paprikapulver
1 ts hickorysaus (kan sløyfes)
2 ss soyasaus
1 dl vann
pepper

TILBEHØR OG GARNITYR

6 hamburgerbrød
6 skiver bacon
6 skiver cheddar
6 salatblader
2 tomater (i skiver)

SLIK GJØR DU

Lag hamburgerbrødene etter oppskriften.

Ha alle ingrediensene til BBQ-sausen i en kjele og kok forsiktig opp. Rør godt sammen og la sausen koke til den tykner, etter 15-20 minutter. Ha ingrediensene til chilimajonesen i en beholder med høye kanter og kjør til en jevn saus med en stavmikser eller lignende. Smak til med litt pepper.

Del opp kjøttdeigen/karbonadedeigen i 6 deler (170-180 g), og form jevnstore burgere, ca. 1 ½ cm høye og gjerne litt større enn brødene siden de krymper litt under grilling. Bruk gjerne hendene (fukt dem med vann) men ikke jobb mer med deigen enn strengt nødvendig slik at du unngår at burgerne blir kompakte. Krydre burgerne med salt og nykvernet sort pepper. Grill burgerne på direkte varme til de har en fin stekeskorpe på begge sider. La dem deretter kose seg på indirekte varme et par minutter, til de er passe stekt. Pensle gjerne kjøttet med litt av BBQ-sausen på slutten av grilltiden. Pass på at du ikke griller burgeren for lenge for da blir den tørr og kjedelig. Selv foretrekker jeg at burgeren er litt rosa i midten. (Dersom du heller ønsker å steke burgerne i stekepannen steker du dem i varm stekepanne og nøytral olje, ca. 3 minutter på hver side. La dem deretter ettersteke på svak varme til de er passe stekt.)

Fordel baconskivene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 12-15 minutter. Snu dem en gang underveis, og følg med mot slutten av steketiden. La baconet renne av på litt kjøkkenpapir.

Del hamburgerbrødene i to på langs, pensle med litt rapsolje og grill dem kjapt på begge sider. Smør raust med chilimajones på den nederste delen av hamburgerbrødet, og legg deretter salatblader, burger, cheddar, tomat og bacon oppå. Topp det hele med 1-2 ss lun BBQ-saus og plasser til slutt resten av brødet på toppen. Stikk gjerne en pinne gjennom lagene for å holde det hele sammen. Server gjerne ovnsstekte potetstaver som tilbehør, som også er ypperlig å dyppe i resten av chilimajonesen.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Hellmann´s majones. Du kan lese mer om Hellmann´s majones her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Fantastisk oppskrift Lagde dette i dag, og det er bare helt sinnsykt godt.
    Anbefales. 🙂 Trodde burgeren skulle bli litt tam, da det ikke var krydder eller smak i den, men sausen og BBQ sauen veier selvsagt opp, med veldig gode smaker.
    BBQ sausen og Chillimajonesen lagde jeg på forhånd, sånn at den fikk «satt seg».
    Gleder meg til å spise det neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.