Balsamicoeddik er en ingrediens som blir flittig brukt her i huset. Forrige helg ble den også brukt til å «marinere» svinefileten, noe som var veldig lurt, for det ble nemlig kjempegodt! Konfiserte tomater er en smaksbombe i seg selv, som passer godt til kraftige kjøttretter som denne: Til 2 trenger du omtrent:
300-400 gram svinefilet
ca 2 ss balsamicoeddik
salt og pepper
2 klasetomater
3 ts sukker
3 ss olivenolje
3 ss rødvinseddik
1 hvitløksfedd, grovhakket
frisk timian, hakket
frisk basilikum, hakket
salt og pepper

 

Begynn med tomatene: Bland sammen sukker, olivenolje og rødvinseddik og hell blandingen i et lite ildfast fat som akkurat rommer tomatene. Lag et kryss på toppen av tomatene og sett de med stilken ned oppi blandingen. Ha på hvitløk og timian, og sett i ovnen ved ca 175 grader i ca 30 minutter. Strø på finhakket basilikum, salt og pepper rett før servering.

 

Del svinefileten i tykke skiver og smør den inn i balsamicoeddik. Stekes i varm stekepanne i en blanding av smør og olje. Stekes lett brun på alle sider, og etterstekes på lav varme til den er passe stekt. (Kan også stekes hel etter at den er brunet i stekepannen først, men bruk steketermometer til du får en kjernetemperatur på 65-70 grader. La kjøttet hvile i minst 10 minutter.) Krydre med salt og pepper.

 

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne, til de blir gyldne. Server svinefileten og tomatene med balsamicosirup til, og ha pinjekjernene over. Som tilbehør hadde jeg ris smaksatt med grønnsaker (squash, soltørket tomat, paprika, hvitløk – i små biter – surret blank og myk i litt olje – og tilsatt i ferdigkokt ris, sammen med finhakket basilikum).

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ha, jeg trodde det sto "[…]med konfiskerte tomater" og tentke at denne oppskriften MÅ jeg bare lese. Hvordan smaker konfiskerte tomater, og hvem har fått sine tomater inndratt?I stedet lærte jeg hvordan man tilbereder konfiserte tomater 🙂

  2. Hei!Testet denne på fredag (30/7/10) og det var fantastisk godt! Det var veldig greit å lage dette, du gir gode veiledninger. Jeg valgte å helsteke to svinefileter og beregnet to tomater pr pers. (vi var 4). Alle skrøt av maten, og det er stas 🙂 Jeg ba alle sjekke din blogg :-)Hilsen Brita

  3. Denne retten prøvde vi ut til en koselig høstkveld på hytta. Det marinerte kjøttet og tomatene smakte fantastisk! Som tilbehør hadde vi risotto med hvitløk og søltørkede tomater, som forøvrig også ble kjempegodt.
    Tusen takk for kjempeoppskrift!

  4. Hei! Jeg skal servere dette i kveld. Lurer på om hvitløk og timian puttes inni tomaten (i krysset) eller bare legges på toppen? Jeg tenker å steke indrefileten hel. Anbefalt steketid? Kan jeg rulle hele i balsamico først da?

  5. Det er snart tre år siden jeg laget denne retten, men mener at du skal bare legge hvitløk og timian på toppen, ikke «putte det oppi», men her kan du gjøre det du tror gir det beste resultatet. Har oppdatert innlegget ift helsteking. Balsamicoeddiken kan du dryppe over etter at den er stekt i pannen, før du skal steke den ferdig i ovnen. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.