Vi er midt inne i den beste grillsesongen, og her kommer en enkel og velsmakende grillet svinefilet med smaksrike ovnsbakte grønnsaker og en fetakrem med litt snert i. Suksessen for å få en perfekt stekt svinefilet ligger i å benytte steketermometer. I grønnsaksformen kan du putte det meste av gode grønnsaker. I tillegg til de som jeg brukte denne gangen kan du også for eksempel tilsette gul squash og aubergine.

Til 3 porsjoner trenger du omtrent:

ca 500 gram svinefilet (gjerne marinert)
(3-4 bratwurst)
Ovnsbakte grønnsaker
1 rødløk, i båter
1/2 squash, i skiver delt i to
1 paprika, i ringer
1 fennikel, i biter
8-10 cherrytomater
1/2 rød chili, finhakket
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
olivenolje
maldonsalt
nykvernet pepper
eventuelt friske krydderurter
Fetakrem
ca 100 gram fetaost
2-4 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1-2 cm rød chili
persille

Rens og skjær opp grønnsakene og ha de i et ildfast fat. Ringle over olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes ved ca 225 grader til grønnsakene er møre og har såvidt fått litt farge, etter ca 20-25 minutter. Dryss over litt friske krudderurter før servering, hvis du har.

Kjør fetaost, hvitløk, persille, chili og olivenolje i en stavmikser eller lignende. Smak til med salt og pepper.

Grill svinefileten på sterk varme på grillen, til fileten har en kjernetemperatur på ca 68 grader (bruk steketermometer). La fileten hvile ca 10 minutter før servering. Grill gjerne noen gode pølser ved siden av, det hører liksom med når en griller. Vi serverte grove bratwurst ved siden av. For å gjøre litt ekstra ut av det kan du skjære et kryss i hver ende av pølsen.

Anrett svinefileten og de ovnsbakte grønnsakene på en tallerken og ha på en raus klatt med fetakrem ved servering. Serveres med godt brød og en god rødvin.

Vintips: Chapelle du Bois Syrah

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine,

    Jeg lagde dette måltidet i går, perfekt avslutning på sensommeren. Spesielt fetakremen falt i smak hos gjestene, selv om jeg byttet ut noe av fetaen med chevre (man tager hva man haver).

  2. Denne retten serverte jeg i går til syklubben, og alle syns maten var deilig. Selv om grillen ikke er tatt ut enda, så smakte det kjempegodt. 🙂 Takk for deilig matoppskrift, Trine!

Leave a Reply to Hanne Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste