Laks er raskt å tilberede og står ofte på menyen hjemme hos oss på søndager. Da har vi gjerne vært ute på tur, eller har prosjekter på gang i hus, hytte eller hage, og ønsker ikke å bruke så alt for mye tid på matlaging. I den siste tiden har valget ofte falt på Salmalaks, fordi en da vet at en kan forvente prima, fersk vare når en river opp emballasjen. Får du tak i annen fersk laks er det selvfølgelig like bra! Denne laksevarianten er smaksatt med rosèpepper, noe som gir en nydelig smak, men ikke minst flotte farger på den allerede så fargerike laksefileten. Som kjent så spiser en også med øynene, og når det også smaker godt, så må det jo bli fullkomment! Prøv du også da vel!

Til ca 3 porsjoner trenger du omtrent:

Laksen
ca 500 gram fersk laks (feks Salma)
2 ss rosèpepper
maldonsalt
nykvernet pepper
*
Mandelpotetpureèn
ca 500 gram mandelpoteter
2 vårløk, finhakket
1-1,5 dl varm melk
1 ss smør
salt og nykvernet pepper

Skrell potetene og kok de møre i usaltet vann. La vårløken trekke med det siste minuttet, og hell ut vannet. Damp potetene og vårløken litt, før du tilsetter den varme melken og en smørklatt og moser det hele sammen. Smak til med salt og pepper.

Del laksefileten i omtrent like store stykker. Pensle med litt olivenolje og krydre med maldonsalt og nykvernet pepper. Ha rosèpepperkornene i en morter og støt disse forsiktig, slik at noen av kornene er knust mens andre fortsatt er ganske hele. Fordel pepperblandingen over laksestykkene. Stekes ved ca 200-225 grader i 10-15 minutter, til laksen er passe stekt.

Som ytterligere tilbehør til denne retten kan jeg anbefale tomatsalat eller en lun spinatsalat.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Så kjekt at saka di kom på nett! Eg håpar det er ok at eg la ut lenke til saka på bloggen min. Ha ein vidare fin dag!

  2. Åhh, dette såg utrolig godt ut:) Og så utrolig gøy at bloggen din kom i avisa:) Det var vel fortjent:)

  3. Gratulerer med flott artikkel i avisen.Laksen din ser kjempegod ut, har ikke prøvd kombinasjonen med rosenpepper og laks. Det må prøves.Ha ei flott uke!Klem : )

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste